Dames heersen in ESO 2017

Het was het tiende Emslandermeer Senior Open, maar voor het eerst in al die jaren overheersten de dames de heren. Liefst zes van de eerste tien plaatsen belandden bij de dames. En de winst ging naar Ingrid Luycks.
Bloemen en de beker voor Ingrid Luycks (l) als winnares van het ESO 2017.

Vier dagen lang bestreden de senioren elkaar op de zonovergoten golfbanen van Westerwolde, De Compagnie en Golfclub Gutshof bij het Duitse Papenburg. Maar op de laatste dag was al duidelijk dat een dame met de eer zou gaan strijken.
Die finaledag op De Compagnie werd nog zinderend spannend. Ingrid Luycks, lid van de Duitse club Gut Düneburg, leidde met zes slagen voorsprong op Caroline van Bruggen, speelster van de Haarlemmermeersche en de enige single handicapper in het veld. Van Bruggen liep in rap tempo in op de leidster, die ook nog concurrentie had van Marga Klingenberg (GC Sandur).
Handicap

Van de zes slagen voorsprong op Van Bruggen hied Luycks er uiteindelijk twee over. Maar Klingenberg was wel op gelijke hoogte gekomen: ieder 296 slagen. Slechts de iets lagere handicap van Luycks hielp haar aan de eindzege. Klingenberg eindigde als tweede, op twee slagen gevolgd door Van Bruggen. Die pakte met zes birdies wel de birdiebokaal.
Luycks won de hoofdprijs: een luxe verblijf in een tienpersoons bungalow. Die prijs wordt al vanaf het begin van het ESO-toernooi beschikbaar gesteld door Bungalowpark Emslandermeer in Vlagtwedde De prijs werd overhandigd door directeur Nel Hollema.
Zeker net zo mooi was de prijs voor de tweary, die gaat naar de speler die op een par 4 zijn bal met de tweede slag het dichtst bij de hole legt. Dat was Roel Nieuwenhuis van Golfclub Westerwolde. Hij won een tiendaags verblijf in een luxe villa met privé zwembad op het Van der Valk Resort in Inverness, Florida. Alleen de reis dient hij zelf te betalen.
Of en in welke vorm het ESO-toernooi in 2018 wordt gespeeld is op dit moment nog onduidelijk. ESO-voorzitter Roely Volders en het grootste deel van de huidige vrijwilligers houden er mee op. Jacques van den Bos, naast Volders de belangrijkste man van het toernooi, zint op een doorstart. Hij is al druk bezig met het werven van nieuwe vrijwilligers en heeft toegezegd dat alle deelnemers in november uitsluitsel krijgen.
Artikel geplaatst op: 18 juni 2017 - 23:52

Gerelateerd

Delen