Ook Chris Wood, Andy Sullivan en Bernd Wiesberger op The Dutch
Lee Westwood naar KLM Open

Lee Westwood komt naar het KLM Open. Het is voor het eerst sinds 2011 dat de Engelsman weer eens in Nederland op de tee verschijnt. Ook Chris Wood, Andy Sullivan en Bernd Wiesberger staan in september op The Dutch. Aardig detail: Westwood, Sullivan en Wood speelden twee jaar terug nog samen in de Ryder Cup.

Dat viertal, uiteraard aangevuld met titelverdediger Joost Luiten, vormt van 14 tot en met 17 september de top van het startveld dat straks op The Dutch in actie komt. De vier buitenlandse topspelers staan alle vier binnen de top zeventig van de World Ranking, Luiten valt daar vooralsnog net buiten.
Van Lee Westwood is het alweer even geleden dat hij in Nederland speelde. De 44-jarige Engelsman met de rijke historie in de Ryder Cup bezocht ons land slechts mondjesmaat nadat hij furore maakte aan de andere kant van de oceaan op de PGA Tour. In 2011 was dus zijn laatste bezoek. Niet zonder succes trouwens, want Westwood, die nog even op de eerste plaats van de wereldranglijst heeft gestaan, eindigde destijds als vijfde. Hij won het – toen nog – TNT Dutch Open in 1999 op de Hilversumsche.
Bijnaam

Andy Sullivan won nooit in Nederland, maar de 30-jarige Engelsman verdiende er wel een bijzondere bijnaam. Op De Kennemer sloeg hij in 2014 namelijk een hole in one op het moment dat er een ruimtereis te verdienen was. Die mogelijkheid heeft Sullivan nooit benut, maar sindsdien staat hij wel te boek als ‘Spaceman’. Met zijn loopbaan gaat het sindsdien voor de wind, al beleeft sullivan tot nu toe wel een moeizaam seizoen.
Chris Wood is de grote maat van Joost Luiten. Letterlijk en figuurlijk, want de boomlange Wood meet 1.98 meter en is daarmee samen met Robert Karlsson de langste speler op de European Tour. Verschijnt regelmatig op het KLM Open, dat hij vorig jaar nog afsloot met de 59e plaats. Dit wordt zijn tiende optreden in Nederland sinds hij in 2008 met een wildcard debuteerde.
Beste speler

Op papier de beste speler van het kwartet toppers uit het buitenland is echter Bernd Wiesberger. De Oostenrijker bezet momenteel plaats 29 op de wereldranglijst. Vorig jaar liet Wiesberger al een sterke indruk achter op The Dutch. Lang hield hij het gevecht met Joost Luiten vol om de winst, tot hij op de laatste holes moest capituleren.
Last but not least is er natuurlijk nog Joost Luiten. De Bleiswijker begint straks aan het KLM Open als titelverdediger, nadat hij vorig jaar voor de tweede keer het toernooi zijn zijn thuisland op zijn naam schreef.
Artikel geplaatst op: 15 juli 2017 - 10:11

Gerelateerd

Delen