Girls zevende op ELTK, Boys elfde

Bij de jeugd konden de Nederlandse golfers evenmin imponeren op het Europese toneel. De Girls slaagden er nog wel in de A-flight te halen van het Europees Landen Team Kampioenschap (ELTK), maar eindigden daarin als zevende. De Boys moesten het doen met de elfde plaats.
Mayka Hoogeboom: zevende met de Girls in het ELTK.

Op de baan van St Laurence Golf bij het Finse Lohja kwamen de Nederlandse Girls te kort om zich echt met de Europese top te kunnen meten. In de strokeplayrondjes waren Jennifer Sepers en Mayka Hoogeboom de sterkste schakels van het team. Sepers eindigde met -3 als negende, Hoogeboom werd met een slag meer twaalfde.
De teamprestatie bracht Oranje als zesde door naar de A-flight. Nederland scoorde in totaal . Ter vergelijking: De meiden van Zweden bleken het meest bedreven in strokeplay. Zij gingen als eerste door met een totaalscore van -18.
In de A-flight ging Nederland in de eerste matchtplaywedstrijd ruim onderuit tegen Engeland (1-6). Alleen Lauren Holmey en Daniëlle Modder pakten een halfje. De Spaanse leeftijdsgenoten waren vervolgens ook ruim te sterk: 1-4. Alleen tegen Denemarken haalde Nederland nog een winstpartij binnen. Het werd 3-2, door zeges van Daniëlle Modder/Lizzy Peeters, Anouk Sohier en Mayka Hoogeboom. Zweden pakte uiteindelijk de Europese titel, voor Italië en Engeland.
Boys

De Boys deden het op de La Manga Club in Spanje minder goed. In de eerste ronden strokeplay eindigde Jerry Ji op de dertiende plaats met -2 als beste Nederlander. Het team eindigde als tiende met een score van 24 boven de baan. De Spanjaarden gingen als eerste door met een score van -16, liefst veertig slagen beter dus.
In de B-flight, om de plaatsen negen tot en met zestien, won Oranje de eerste confrontatie ruim van Slovenië: 5-0. Daarna werd er echter een 2-3 nederlaag geleden tegen Finland. In de laatste partij schoven de Nederlandse Boys wel weer Tsjechië aan de kant. Het werd 3-2, mede door een overwinning op de negentiende hole van het foursomeduo Piet-Hein Bakkenes en Felix van Dijk. Dat leverde de Boys uiteindelijk een elfde plaats op. Het ELTK werd verrassend gewonnen door Denemarken, voor Spanje en Italië.
Artikel geplaatst op: 17 juli 2017 - 09:56

Gerelateerd

Delen