Ernie Els

Leeftijd:         47 jaar
Nationaliteit:         Zuid-Afrikaans
Woonplaats:         Wentworth (Eng)
Pro sinds:         1989
Zeges European Tour:   28
Rank Race to Dubai:      141
Rank World Ranking:      408
Ernie Els in het KLM Open, dat gebeurde voor het laatst liefst zestien jaar geleden, toen het toernooi nog TNT Open heette. Maar de wereldberoemde Zuid-Afrikaan zegde voor dit jaar zijn deelname weer eens toe aan toernooidirecteur Daan Slooter, die hem een icoon van de golfsport noemde. ,,Een speler met geweldige kwaliteiten en een innemende persoonlijheid. Dit is een speler waarvoor je naar het KLM Open komt.’’
Niets teveel gezegd, want Ernie Els heeft door de jaren heen inderdaad een enorme staat van dienst opgebouwd. Alleen al op de European Tour boekte hij liefst 28 overwinningen, waarmee hij zevende staat op de ranglijst aller tijden. Opvallend genoeg won hij nooit in Nederland, maar wie weet wat er dit jaar gebeurt. Verder is Els natuurlijk de man met vier Majors op zijn naam: twee keer de Masters en twee keer het Brits Open, waarvan de laatste in 2012. Wereldwijd, inclusief de PGA Tour en diverse andere Touren, boekte Els meer dan zeventig zeges. Verder was hij in 2003 en 2004 de beste speler van de European Tour. Els was oo nog enige tijd leider van de wereldranglijst. Geen wonder dat hij in 2010 werd opgenomen in de World Golf Hall of Fame.
En nu kunnen we dus op The Dutch genieten van The Big Easy, zoals de meest bekende bijnaam van Els luidt. Die dankt hij aan zijn indrukwekkende gestalte, maar vooral aan zijn kenmerkende swing: heel rustig, haast in slowmotion, maar ontzettend doeltreffend.
Haast overbodig te zeggen dat het zeer de moeite waard is Ernie Els tijdens het KLM Open eens in de baan te volgen. Geniet van het spel van deze levende legende, die nu misschien wel echt voor het laatst te zien is op Nederlandse bodem.
Artikel geplaatst op: 08 september 2017 - 00:04

Gerelateerd

Delen