Lee Westwood

Leeftijd:         44 jaar
Nationaliteit:         Engels
Woonplaats:         Edinburgh (Sco)
Pro sinds:         1993
Zeges European Tour:   23
Rank Race to Dubai:      28
Rank World Ranking:      57
Op het moment dat Lee Westwood professional werd, was een aantal van de huidige deelnemers aan het KLM Open nog niet eens geboren. Dat is zeker niet vervelend bedoeld, maar geeft wel aan hoe enorm de staat van dienst is van deze Engelsman. Westwoord draait al 24 jaar mee in de wereldtop, en dat kunnen weinig spelers hem nazeggen.
Niet voor niets was toernooidirecteur Daan Slooter behoorlijk opgetogen toen Lee Westwood werd vastgelegd voor dit KLM Open. Hoewel niet meer zo goed als in zijn beste jaren, is Westwood nog altijd een publiekstrekker. Zeker voor een toernooi als het KLM Open, waar de echte wereldsterren doorgaans niet verschijnen. Het laatste optreden van Westwood zelf is inmiddels ook alweer zes jaar geleden.
Tja, wat moet je dan nog zeggen over Westwood? Dat hij ooit maar liefst 22 weken de wereldranglijst leidde bijvoorbeeld. En dat hij één van de grootste Europese sterren ooit is in de Ryder Cup. Hij vertegenwoordigde Europa liefst tien keer, waarbij hij zeven maal met de trofee in handen eindigde. Westwood bracht ook steevast punten binnen voor Team Europe, behalve dan vorig jaar, waarmee hij zeer waarschijnlijk treurig afscheid nam van de Ryder Cup.
Op de European Tour is Westwood eveneens één van de grootste sterren. Achter zijn naam prijken liefst 23 overwinningen, waarmee hij op de achtste plaats staat als het gaat om het aantal zeges op de Tour. Onder die zeges ook zijn overwinning van 1999 in het Dutch Open, dat toen nog op de Hilversumsche werd gespeeld. Zijn laatste zege op de European Tour dateert alweer van 2014, toen Westwood het Maybank Malaysian Open won.
Westwood heeft ook nog een schaduwkantje aan zijn loopbaan. Hij staat te boek als één van de beste spelers ooit die nooit een Major won, en dat is een titel waar je als speler nooit blij mee bent. Maar het klopt wel. Zowel in de Masters, het US Open, het PGA Championship en zijn eigen Brits Open eindigde Westwood meerdere keren als tweede of derde. Winnen deed hij dus nooit.
Artikel geplaatst op: 10 september 2017 - 10:07

Gerelateerd

Delen