Bernd Wiesberger

Leeftijd:         31 jaar
Nationaliteit:         Oostenrijks
Woonplaats:         Oberwart (Oos)
Pro sinds:         2006
Zeges European Tour   :   4
Rank Race to Dubai:      8
Rank World Ranking:      32
Je zou het misschien niet direct zeggen, maar Bernd Wiesberger is cijfermatig gezien de ster van dit KLM Open. De Oostrnijker bouwde de afgelopen jaren aan een uitstekende loopbaan, die hem inmiddels heel dicht bij de top dertig van de wereld eeft gebracht. Wiesberger stond daar overigens al eens binnen, met plaats 23 als zijn hoogste klassering.
Wiesberger leerde golfen van zijn vader en gaf al snel blijk van zijn talent. Als amateur werd hij drie keer strokeplaykampioen van Oostenrijk, voordat hij in 2006 professional werd.
Wiesberger boekte zijn eerste overwinning op de European Tour zes jaar later in het Ballantine’s Championship. Datzelfde jaar won hij in eigen land het Lyoness Open, voordat in 2015 het Open de France volgde. Dit seizoen voegde Wiesberger zijn grootste overwinning toe aan zijn erelijst. In een playoff versloeg hij Tommy Fleetwood om het Shenzhen International te winnen. Een week later eindigde hij als vierde in het China Open.
Momenteel geldt Wiesberger als één van de meest constante spelers op de European Tour. Vorig jaar demonstreerde hij dat nog eens in het KLM Open, door heel lang tegenwicht te bieden aan Joost Luiten. Pas op de laatste holes moest de Oostenrijker capituleren voor de winnende Luiten.
Artikel geplaatst op: 10 september 2017 - 11:10

Gerelateerd

Delen