Andy Sullivan

Leeftijd:         30 jaar
Nationaliteit:         Engels
Woonplaats:         Nuneaton (Eng)
Pro sinds:         2011
Zeges European Tour:   3
Rank Race to Dubai:      38
Rank World Ranking:      71
Andy Sullivan won nooit in Nederland, maar de 30-jarige Engelsman verdiende er wel een bijzondere bijnaam. Op De Kennemer sloeg hij in 2014 namelijk een hole in one op het moment dat er een ruimtereis te verdienen was. Die mogelijkheid heeft Sullivan nooit benut, maar sindsdien staat hij wel te boek als ‘Spaceman’. Met zijn loopbaan gaat het sindsdien voor de wind.
Sullivan maakte zelfs deel uit van het Europese team voor Ryder Cup, dat vorig jaar op Hazeltine de strijd aanbond met de Amerikanen. Daar opende hij aan de zijde van Rory McIlroy, om vervolgens nog slechts een single te spelen. Sullivan bracht geen punten binnen voor Europa.
Beste jaar van Andy Sullivan was zonder enige twijfel 2015. In dat ene jaar boekte hij al zijn overwinningen op de European Tour: drie stuks om precies te zijn. In januari het South African Championship, in maart gevolgd door het Joburg Open. Sullivan voegde de derde zege toe in oktober door de Portugal Masters op zijn naam te schrijven.
Dit seizoen is Sullivan vooral sinds het aanbreken van de zomer in vorm. De Engelsman miste sowieso sinds maart al geen cut meer, maar gaf met een achtste plaats in de Nordea Masters de aftrap voor een reeks die hem nog een negende plaats opleverde in het Scottish Open naast een aantal andere prima klasseringen.
Artikel geplaatst op: 10 september 2017 - 12:11

Gerelateerd

Delen