Chris Wood

Leeftijd:         29 jaar
Nationaliteit:         Engels
Woonplaats:         Bristol (Eng)
Pro sinds:         2008
Zeges European Tour   :   3
Rank Race to Dubai:      33
Rank World Ranking:      66
De boomlange Chris Wood is een vaste gast op het KLM Open, waar hij dit keer het jubileum van zijn tiende deelname beleeft. Sinds hij professional werd, is de 1.98 lange Engelsman altijd van de partij geweest. Niet altijd met evenveel succes. Vier keer was Wood er in het weekend niet bij. Een plaats in de top tien bereikte hij ook nooit. De elfde stek in 2010 was zijn beste resultaat.
Toch is hij één van de absolute toppers in het veld van dit KLM Open. Dat is niet zomaar. Wood heeft drie zeges op de European Tour achter zijn naam, waarvan de laatste zonder twijfel de meest indrukwekkende was. Vorig seizoen zegevierde Chris Wood in het BMW PGA Championship, en dat is één van de meest prestigieuze evenementen van de European Tour. Die winst bracht hem destijds bovendien ook binnen de top dertig van de wereld, een olek die hij dit seizoen overigens niet heeft kunnen vasthouden.
Wood, één van de beste vrienden op de Tour van Joost Luiten, vestigde als amateur de aandacht op zich door in 2008 tijdens The Open op Royal Birkdale als vijfde te eindigen. Het jaar erna werd hij professional en miste toen op Turnberry op één slag een plaats in de play-off om de winst.
Zijn belofte heeft Chris Wood daarna zeker ingelost. Hij behoort inmiddels tot de absolute wereldtop en het tekent de Engelsman dat hij ook met die status gewoon weer meedoet aan de KLM Open. Op The Dutch is hij misschien zelfs kansrijker dan op de banen waar het Open tot dusver werd gespeeld. Altijd in de gaten houden, deze Wood.
Artikel geplaatst op: 10 september 2017 - 14:16

Gerelateerd

Delen