De Nederlanders

Het is altijd moeilijk in te schatten welke Nederlandse profs er nog meer aan de start staan buiten Joost Luiten. Spelers van de Challenge Tour laten soms die belangen prevaleren, van anderen is het lang niet altijd zeker of ze wel of niet mogen deelnemen. Organisator TIG Sports hult zich bovendien traditioneel heel lang in stilzwijgen over het deelnemersveld.
We gaan toch proberen op een rijtje te zetten welke Nederlanders op The Dutch naar alle waarschijnlijkheid nog meer op de tee verschijnen. Maar voor de zekerheid: alles onder voorbehoud.
Maarten Lafeber

Leeftijd:         42 jaar
Woonplaats:         Orlando (USA)
Pro sinds:         1998
Rank Challenge Tour:      52
Prijzengeld 2016:      € 21.018
Bij de European Tour wordt Maarten Lafeber inmiddels betiteld als ‘veteraan’, en met zijn staat van dienst is de Brabander dat misschien ook wel. Verdiende jarenlang zijn sporen op het hoogste niveau, maar bivakkeert inmiddels al enkele seizoenen op de Challenge Tour. Is daar dit seizoen wel de beste Nederlander, terwijl Lafeber zeker niet groots presteert. Dat zegt wel iets dus. Brengt een deel van het seizoen door met zijn andere activiteit: die van bondscoach.
Jurrian van der Vaart

Leeftijd:         30 jaar
Woonplaats:         Hoofddorp
Pro sinds:         2009
Rank Challenge Tour:      90
Prijzengeld 2016:      € 10.928
Behoudens een vijfde plaats in de Made in Denmark Challenge – waar hij vorig jaar als tweede eindigde – verloopt het seizoen van Jurrian van der Vaart nog niet geweldig. Het tweede seizoen op de Challenge Tour blijkt lastiger dan het eerste, waarin de Noord-Hollander het prima deed. Maar wellicht komen er straks op The Dutch nieuwe krachten vrij bij Van der Vaart, die wel onverminderd ambitieus blijft.
Wil Besseling

Leeftijd:         31 jaar
Woonplaats:         Zwaag
Pro sinds:         2007
Rank Challenge Tour:      81
Prijzengeld 2016:      € 12.703
Startte het seizoen voortreffelijk met een zevende plaats in het Kenya Open, die hem direct een mooi geldbedrag opleverde. Maar Wil Besseling heeft dat goede begin geen vervolg kunnen geven. In de tien navolgende toernooien verdiende hij bij elkaar minder dan in Kenia, en aansprekende klasseringen bleven uit. Maar op de een of andere manier doet de West-Fries het in het KLM Open altijd goed.
Daan Huizing

Leeftijd:         26 jaar
Woonplaats:         Soest
Pro sinds:         2012
Rank Challenge Tour:      75
Prijzengeld 2016:      € 14.843
Staat nog altijd te boek als de grootste belofte achter Joost Luiten, maar eerlijk is eerlijk: het wordt hoog tijd dat Huizing dat ook weer eens laat zien. Maakte met twee zeges op de Challenge Tour een bliksemstart na een geweldige periode als amateur. Stootte meteen door naar de European Tour, maar redde het daar niet. Sindsdien zoekend naar de juiste vorm. Maakte een dramatische start dit seizoen met vier gemiste cuts op rij, herstelde zich daarna enigszins.
Darius van Driel

Leeftijd:         28 jaar
Woonplaats:         Den Haag
Pro sinds:         2014
Rank Challenge Tour:      78
Prijzengeld 2016:      € 14.359
Kende de eerste jaren een voortvarende start van zijn bestaan als professional met onder andere de eindzege in de ranking van de Alps Tour in 2015, maar inmiddels lijkt de ontwikkeling van Darius van Driel enigszins te stagneren. Zijn seizoen op de Challenge Tour verloopt moeizaam, met een zeventiende plaats in Zwitserland vooralsnog als beste klassering.
Reinier Saxton
Leeftijd:         29 jaar
Woonplaats:         Amsterdam
Pro sinds:         2009
Rank Challenge Tour:      66
Prijzengeld 2016:      € 17.517
In zijn tweede seizoen op de Challenge Tour waren de eerste toernooien van Reinier Saxton niet de beste, maar de Amsterdammer herstelde zich in de maanden daarna, waarin hij ook gestaag klom in de ranking. Het zou mooi zijn als Saxton die goede vorm kan meenemen naar The Dutch en ook daar voor een prettige verrassing kan zorgen.
Overige

En dan zijn er nog de overige Nederlanders, onder wie Taco Remkes, Robin Kind, Michael Kraaij, Ralph Miller, Ruben van Uden, Maarten Bosch, Robbie van West, Dylan Boshart en Fernand Osther. Wie van hen spelen, zal pas kort voor het toernooi duidelijk zijn. Miller en Van Uden zijn er echter zeker bij. zij verdienden wildcards tijdens de golfweek.
Artikel geplaatst op: 10 september 2017 - 15:21

Gerelateerd

Delen