Drukke periode

De afgelopen maand is een drukke periode geweest. Hierin heb ik een totaal van vijf wedstrijden gespeeld, in België, Nederland en Duitsland.
In mijn vorige aflevering zei ik dat ik geen geduld heb in de baan. Dit komt doordat ik een sprint maakte van een marathon. Hierdoor ging ik forceren en kwam ik niet tot scoren, wat tot frustratie in de baan leidde.
Mijn eerste wedstrijd dit jaar op de Pro Golf Tour blijft me bij op een speciale manier. Niet vanwege het resultaat, maar om het ongelooflijk slechte weer. De oefendagen en eerste ronde was het weer zeer lekker tot goed maar op dag twee en drie niks dan regen en dat kon de baan niet aan. De eerste ronde was er solide spel. Met -2 (69) stond ik gedeeld achtste. De tweede ronde is totaal verregend. Die kon ik niet eens afmaken en werd zelfs afgelast. Dit was een enorme domper, aangezien ik min drie voor de dag stond. Uiteindelijk één ronde wedstrijd en gedeeld achtste.
Niet scherp

De wedstrijd in België was er één van de BeNeLux, een samenwerking tussen de betreffende PGA’s. Deze was de dag na de Pro Golf Tour. Dit is me niet super bevallen. Ik was niet scherp en met rondes van 75 () en 69 (-3) werd ik gedeeld veertiende. Niet waarvoor ik hierheen ging maar gezien de eerste ronde niet ontevreden.
Tijdens een event op The Dutch was er een nieuwe kans op een ticket voor het KLM Open. Ik was scherp en voor ik het wist stond ik vjf onder de baan na acht holes. Helaas kwam er wat angst in mijn spel en daardoor maakte ik course management fouten die me duur kwamen te staan. Met een totaal van -5 en een tweede plaats was ik tevreden. Daan Huizing speelde supergoed en won met vijf slagen verschil.
De volgende twee wedstrijden van de Pro Golf Tour staan alweer op de planning. Eentje in Hamburg en eentje in Starnberg, vlakbij München. De eerste wedstrijd, de Gut Bissenmoor Classic, is er een met een herinnering. Het jaar ervoor heb ik daar een schouderblessure opgelopen, dus elke keer op die ene hole voelde ik mijn schouder weer en de herinnering eraan. Dit heeft me geleerd dat sommige dingen niet in je controle zijn en dat je die moet loslaten. De wedstrijd begon niet goed voor mij. Ik maakte 73,74 en een slotronde 72. Dat was in de stromende regen de vierde score van de dag, waardoor ik nog klom van plaats dertig naar de veertiende.
Mooie kaart

De laatste wedstrijd van de maand was op de Starnberg golfclub, een leuke golfbaan in het zuiden van Duitsland. De eerste ronde maak ik -5 met bogey op de laatste hole. Maar op mijn kaart waren alleen de cijfers 2, 3 en 4 te zien. Geen enkele 5, dus een mooie kaart. De dagen erna kwam er alleen maar meer spanning in mijn spel waardoor ik uiteindelijk met plus twee het toernooi eindig en 43e word.
Na thuiskomst meteen met mijn coach Florus Josten om tafel gaan zitten om te kijken wat er mis is, want ik kreeg de laatste twee wedstrijden met mjn approaches de ballen niet waar ik ze wilde hebben. Conclusie? Omdat ik enorm veel spanning in mijn lichaam had, kon ik alleen maar hard slaan en had ik geen controle over de stok. Nu de komende twee weken hieraan werken om klaar te zijn voor de reeks volgende wedstrijden.
Fernand
Artikel geplaatst op: 26 augustus 2017 - 08:56

Gerelateerd

Delen