Engelsman prolongeert titel op Old Course van St Andrews
Hatton ongenaakbaar op de links

Doorgaans is het voor de winnaars van de Alfred Dunhill Links Championship een beetje onwennig om de immens trofee de lucht in te krijgen Tyrrell Hatton had daar geen last van. Hij wist precies hoe dat voelde, nadat hij het evenement vorig jaar ook al op zijn naam schreef.
Tyrrell Hatton is inmiddels ervaringsdeskundige als het gaat om het showen van de immense trofee van het Alfred Dunhill Links Championship.

Tyrrell Hatton schreef historie in het bijzondere evenement op de linkscourses van Carnoustie, Kingsbarns en de Old Course. Amper een week voor zijn 26e verjaardag werd hij de eerste speler die in het toernooi zijn titel met succes verdedigde. Op de Old Course wist hij de indrukwekkende aanval van Ross Fisher af te slaan.
Maar net indrukwekkend was de prestatie van Hatton. De goedlachse Engelsman noteerde in de eerste ronde nog twee bogeys, maar daar bleef het bij als het om de fouten ging. Daar tegenover zette Hatton liefst 26 birdies, voor een score van 24 onder par. Dat was zelfs nog een slag minder dan zijn winnende totaal van een jaar eerder. ,,Terwijl het nu echt moeilijker was’’, vond Hatton. ,,Misschien ook wel omdat ik mezelf wat meer druk oplegde. Maar ik ben zo gelukkig dat ik erin geslaagd ben mijn titel te verdedigen. Onvoorstelbaar.’’
Twee titels

Hatton lijkt inmiddels ongenaakbaar op de links. Want de twee titels die hij pakte op de European Tour veroverde hij allebei in het Alfred Dunhill Links.Hij schaarde zich tevens in een opmerkelijk rijtje. Na Curits Strange, Trevor Immelman en Thongchai Jaidee is Hatton pas de vierde speler de voor zijn eerste twee zeges met succes een titel verdedigt. En slechts Padraig Harrington ging hem voor met twee zeges in de Alfred Dunhill Links.
,,Ik denk dat het format me helpt’, verklaarde Hatton. ,,Lekker spelen met Jamie Dornan. We hebben lol en ik blijf er relaxed bij, en dat is precies wat ik moet doen. We hebben samen plezier gehad, en ik denk ook dat dit toernooi daar om draait.’’
Hatton begon overigens wel opmerkelijk aan zijn laatste ronde. Op de eerste hole sloeg hij zijn tweede schot midden in de beroemde Swilcan Burn. Een bogey lag op de loer, maar Hatton holede zijn chip voor par doodleuk uit.
Artikel geplaatst op: 13 oktober 2017 - 10:01

Gerelateerd

Delen