Dwalen door historisch Kyrenia

Het Korineum Golf & Beach Resort ligt op een rustige locatie. Wie iets anders wild an golf, zwembad of strand moet erop uit. Dat kan prima in het nabijgelegen Kyrenia.

Kyrenia is absoluut de moeite waard. Het dorpje is nog behoorlijk authentiek, en dat geldt zeker voor de haven. Die is al eeuwenlang het bruisende middelpunt van het dorp. Niet alleen omdat de vissers daar hun ladingen komen lossen, maar tegenwoordig ook omdat de kade nu vol staat met gezellige terrasjes. Als je de verse vis direct op je bord wilt zien, is dit de plek waar je moet zijn.
Het is ook heerlijk dwalen door de smalle straatjes van het historische Kyrenia, dat op diverse vlakken een behoorlijke rol speelde in de geschiedenis van Cyprus. Hoe oud Kyrenia precies is, daarover wordt flink getwijfeld. Er wordt al over de plaats gesproken in geschriften van ver voor de jaartelling, en de schattingen lopen uiteen van 3000 tot zelfs 5800 jaar voor Christus.
Een oude getuige is het kasteel van waar eeuwenlang is gewaakt over Kyrenia. De overblijfselen bovenop de berg zijn het bezoeken zeker waard. Laat je eens rondleiden en leer veel over de rijke historie van Kyrenia, dat echter ook in de recente geschiedenis een rol speelde. Zo was de havenplaats in 1974 de plek waar de Turken hun troepen stationeerden om Cyprus terug te veroveren op de Grieken.
Artikel geplaatst op: 27 oktober 2017 - 08:35

Gerelateerd

Delen

Er zijn nog geen reacties

Plaats je reactie: