Resort nabij Lissabon heeft alles voor spetterende finale
Met z’n allen naar Montado Golf

In de laatste wedstrijden van de Regio Golf Tour werd er nog fanatiek gestreden om de tickets voor de finalereis naar Portugal. Zelfs één slag kon daarbij al het verschil maken, zo spannend was. Maar het fanatisme was begrijpelijk, want die finalereis naar het Montado Hotel & Golf Resort is echt heerlijk.

De finale van de Regio Golf Tour was vorig jaar het absolute hoogtepunt van het seizoen. Een prachtige reis naar Belek, met verblijf in het luxe Cornelia Diamond Golf Resort & Spa. De bestemming voor de finale van dit jaar, verzorgd door partner Golfarrangementje.nl, doet daar echter niets voor onder. Wat heet, de vijfdaagse finalereis belooft nu al een fantastisch evenement te worden.
Het motto van Golfarrangementje en de eigenaren Dennis van Leuwen en Dick Corpeleijn luidt niet voor niets: ‘Gaat u maar lekker golfen, dan regelen wij de rest’. Nou, zo is het ook als de finalisten straks in november neerstrijken op Montado Hotel & Golf Resort. Vijf dagen lang genieten ze daar van het beste onder de Portugese zon, die haast vanzelfsprekend inclusief is. Verder is alles geregeld. De vliegreis, het vervoer van de golfbags, transfers, een heerlijk verblijf met prachtge kamers op basis van semi-allinclusive en drie greenfees voor de geweldige Montado Golf Course.
Prestigieus

Op die baan wordt niet voor niets al enkele jaren het prestigieuze Portugal International Amateur Championship gespeeld. Achttien uitdagende holes kenmerken de baan, die na een grondige renovatie in september 2006 weer de poorten opende. Hier wordt straks gestreden om de eindzege van de gecombineerde Regio Golf Tour en ClubNL Tour.
De course meet 6366 meter, en in al die meters kunnen de deelnemers aan de finale aardig wat problemen tegenkomen. Want Montado ziet er wel lieflijk uit, rustig gelegen tussen de wijngaarden in het typisch Portugese landschap, maar de baan kan wel degelijk z’n tanden laten zien. Er is namelijk best veel water. Vijvers, stroompjes; op veel plaatsen loert het gevaar. Hoogtepunt is de achttiende, een par 3 met tussen de tee en de green weinig anders dan water. Een onvervalste eilandhole, en da’s altijd leuk.
Op dat toneel wordt er dus gestreden door de finalisten om de eindzege. Maar eerlijk is eerlijk, al die finalisten voelen zich nu al winnaars. Opnieuw neemt de Regio Golf Tour veel golfers mee naar het buitenland, en dat is een prijs waarvan er in menig tour slechts eentje te verdienen valt. Het goede nieuws voor golfers die dit gemist hebben? Volgend jaar krijgen ook zij weer een kans, maar dan in de nieuwe Nationale Golftour. Maar eerst met z’n allen naar Montado Golf!
Artikel geplaatst op: 25 oktober 2017 - 11:34

Gerelateerd

Delen