Spanjaard oudste speler op de Tour die een 63 slaat
Jiménez: leeftijd is een getal

‘Age is just a number’, zeggen de Engelsen. Leeftijd is slechts een getal. Hoe waar dat is, bewijst Miguel Angel Jiménez keer op keer. De flamboyante Spanjaard deed dat ook weer tijdens het Hong Kong Open, waar hij de oudste speler werd in de historie van de European Tour die een rondje 63 of lager speelde.
Miguel Angel Jiménez: als speler boven de 50 opnieuw een rondje 63.

Jiménez deed dat in de slotronde van het Hong Kong Open, toch al een toernooi dat hem dierbaar is op een baan die hem bijzonder goed ligt. Hij won er vier keer – 2005, 2008, 2012 en 2014 – en op 21 zeges op de European Tour is dat inderdaad het evenement dat hij het vaakst won.
Winnen deed Jiménez dit keer niet. Hij was slechts één onder na drie rondjes, en dat is niet genoeg. Maar in die laatste ronde op de Hong Kong Golf Club toonde de Spanjaard toch weer iets van de magie die hem haast bij leven al een legende maakte. Zeven birdies, geen bogeys, rondje 63. Hij eindigde er zelfs nog als zevende door, maar aardiger was dat zijn score een nieuw record opleverde. Nooit eerder scoorde een speler ouder dan Jiménez (53) een 63. Sterker, het is pas de derde keer dat een speler boven de 50 jaar dat doet. De eerste was Bernhard Langer, in 2008 ook tijdens het Hong Kong Open. En het tweede rondje kwam ook al op naam van Jiménez; drie jaar geleden in het Turkish Airlines Open.
,,Ik kom hier graag’’, zei Jiménez nog maar eens over Hong Kong. ,,Deze baan geeft me altijd een goed gevoel omdat je hier echt het spel moet spelen. Het gaat hier niet om hard slaan, je moet de bal controleren. Ik sloeg de ballen zo fijn vandaag en heb me in de baan echt vermaakt.'’
Charismatisch

Jiménez wordt in januari 54 jaar, en de ‘meest charismatische golfspeler’ van de Eruopean Tour is wat minder vaak te zien op diezelfde Tour. Verschijnt hij wel, dan laat de Spanjaard zien dat hij nog steeds zeer wel in staat is de strijd aan te gaan met zijn jonge collega’s. Zeker als dat gebeurt op één van zijn favoriete locaties, de Hong Kong Golf Club.
Fanling, met zijn klassieke layout, is Jiménez altijd goed gezind geweest. De Spanjaard draaide op de laatste dag de tijd weer even terug, was weer net zo goed als in zijn beste jaren. Om daarna afscheid te nemen op een manier die zo goed bij Jiménez past.
,,Ik ga wat handtekeningen zetten’’, laat hij weten. ,,Daarna steek ik een sigaar op en neem een goede fles wijn, want het terras van de Hong Kong Golf Club is een geweldige plek.’’
Artikel geplaatst op: 04 december 2017 - 16:42

Gerelateerd

Delen