Blik op de toekomst

Fernand Osther.
Het golfjaar 2017 zit erop, en daarmee is het tijd om terug te kijken naar het jaar en tevens meteen vooruit te blikken naar 2018.
Het bijna afgelopen jaar was het eerste waarin ik niet meer in staat was alle wedstrijden op een kleinere Tour te spelen. Hierdoor was ik genoodzaakt om op andere manieren mijn spelritme en niveau op peil te houden met het oog op de Qualifying School. Het jaar is echter zeer succesvol geweest met drie overwinningen in Nederland en paar goede uitslagen op de Pro Golf Tour. Helaas is de tweede fase van de Q-School mijn eindstation geweest, waarmee het seizoen net iets eerder afgelopen was dan ik hoopte.
Maar ik ben extreem positief over de manier waarop mijn spel zich heeft ontwikkeld. Vooral op het gebied van constantheid en niveau heb ik stappen gemaakt. Dit jaar was mijn gemiddelde score een halve slag onder par. Dit lijkt misschien niet veel, maar is minimaal vereist om een kans te maken bij de grote jongens op de European Tour.
Onder druk

Zelf ben ik niet tevreden over de momenten waarop ik onder druk kwam te staan. Op deze momenten probeerde ik het spel te maken. Dit kan in golf niet. Je kunt wel kansen afdwingen, maar niet forceren, en dat was wat er wel gebeurde op deze momenten.
Voor het seizoen van 2018 wil ik het op dezelfde manier aanpakken. Ik zou het wel graag anders willen, maar op dit moment is het de beste mogelijkheid die er is. Financieel is het niet mogelijk om het hele seizoen op een kleinere Tour te spelen, al zou ik dat graag wel willen zien.
Het mentale spel kan beter. Hier heb ik in dit seizoen al zeker stappen gemaakt en die ga ik doorzetten naar 2018. Door meer met bewuste druk te spelen en kleine wedstrijden bewust groter te maken wil ik ervoor zorgen dat op de momenten dat ik er echt moet staan, die druk me niet in de verdrukking duwt zoals een paar keer dit jaar wel is gebeurd.
Honderd meter

Graag wil ik me meer gaan toeleggen op het spelletje binnen de honderd meter. Ik merk dat ik zowel op de greens als er omheen nog slagen kan winnen of in ieder geval mezelf de kans vaker moet geven. Op dit moment is het nog te veel van momentum afhankelijk. Ik wil daar een standaard niveau van maken om banen beter en anders te kunnen spelen.
Fysiek moet hier en daar wat aangepast worden maar met een beetje hulp heb ik daar ook zeker vertrouwen in.
Ik kijk ernaar uit om het seizoen 2018 te laten starten. Op het moment van schrijven begint dat jaar al over zo’n twee weken, maar mijn eerste wedstrijdrondes staan pas in februari op het programma.
Groeten,
Fernand Osther
Artikel geplaatst op: 17 december 2017 - 10:24

Gerelateerd

Delen