Martijn & Jan Kees

Beste Martijn,
Als ik deze vraag stel, is de wereld wit. Geen golf. Tijd voor reflectie, tijd voor goede voornemens.
Hoe zag jouw golfjaar er uit? Heb je kunnen doen wat je wilde doen? Was
de swing beter? Vertoonden je scores een dalende en het aantal stablefordpunten derhalve een stijgende lijn? Als je alles de revue laat passeren: wat ga je in 2018 doen om nog meer succes te boeken?
En dan het grote plaatje: waar verheug je je op als het om de wonderlijke wereld van de Tours gaat? Krijgen we een echte comeback van Tiger Woods? Zit net Neil Young’s Old Man te luisteren. Ik vraag mij af of de jonge generatie deze regels niet ter harte zou moeten nemen: Old man look at my life, I'm a lot like you were...
Is TW nog goed genoeg om een vol jaar te presteren? Is hij in staat om links of rechts een toernooi te winnen? Zelfs een Major? Ik heb er zelf een hard hoofd in. De Titaantjes – met dank aan Nescio – staan klaar om de oude Woods hardhandig opzij te zetten. Het einde van een tijdperk.
Geniet van de feestdagen!
Tot volgend jaar.
Jan Kees
Hallo Jan Kees,
Mijn eigen golf in een antwoord verweven met een visie over de kansen van Tiger om nog eens te excelleren... ik moet het maar durven.
Ik was niet geblesseerd, hoefde niet te revalideren, won zelfs een paar potjes op de club. Van structurele vooruitgang was nauwelijks sprake. Een paar rondes leverden verlaging op, een paar verhoging. Handicap tien bleef handicap tien in de tien qualifying rondjes waar ik aan toe kwam. Om dat beter te laten gaan moet er meer geoefend worden, en vooral beter geputt. Waar heb ik het vaker gehoord?
Of Tiger weer gaat winnen vraag je? Niemand die het weet, maar zijn spel tijdens zijn rentree was hoopgevend. Ik denk dat zelfs de jonge garde wellicht ietwat geschrokken is. De kracht die Woods uitstraalde was indrukwekkend, oude man of niet. Ik hoop dat hij in de toernooien die hij zal spelen nu en dan een rol van betekenis kan spelen, er misschien nog wel wat kan winnen ook.
Het is en blijft een fenomeen. Dat vind ik, dat vinden velen. De kijkcijfers van de Hero World Challenge waren extreem veel groter dan bij eerdere edities. Zoals een Amerikaanse collega vorige week schreef: Tiger doesn't make the needle move... he ís the needle.
Op een goed golfend 2018!
Martijn
Artikel geplaatst op: 16 december 2017 - 13:01

Gerelateerd

Delen