Vergeet historisch Kyrenia niet

Het Korineum Golf & Beach Resort is heerlijk voor een relaxte golfvakantie. Maar wie toch ook nog iets wil zien, zal echt ‘de deur uit’ moeten. Vergeet dan niet het historische dorpje Kyrenia te bezoeken.

Kyrenia is absoluut de moeite waard. Het dorpje is nog behoorlijk authentiek, en dat geldt zeker voor de haven. Die is al eeuwenlang het bruisende middelpunt van het dorp. Niet alleen omdat de vissers daar hun ladingen komen lossen, maar tegenwoordig ook omdat de kade nu vol staat met gezellige terrasjes. Als je de verse vis direct op je bord wilt zien, is dit de plek waar je moet zijn.
Het is ook heerlijk dwalen door de smalle straatjes van het historische Kyrenia, dat op diverse vlakken een behoorlijke rol speelde in de geschiedenis van Cyprus. Hoe oud Kyrenia precies is, daarover wordt flink getwijfeld. Er wordt al over de plaats gesproken in geschriften van ver voor de jaartelling, en de schattingen lopen uiteen van 3000 tot zelfs 5800 jaar voor Christus.
Een oude getuige is het kasteel van waar eeuwenlang is gewaakt over Kyrenia. De overblijfselen bovenop de berg zijn het bezoeken zeker waard. Laat je eens rondleiden en leer veel over de rijke historie van Kyrenia, dat echter ook in de recente geschiedenis een rol speelde. Zo was de havenplaats in 1974 de plek waar de Turken hun troepen stationeerden om Cyprus terug te veroveren op de Grieken.
Artikel geplaatst op: 20 januari 2018 - 08:33

Gerelateerd

Delen