Anneke en Joop Soonius loodsen golfers door onbekend gebied
Ga op golfsafari! Naar Portugal...

Wel eens op golfsafari geweest? Waarschijnlijk niet. Maar het kan, en je hoeft er niet eens ver voor te reizen. Anneke en Joop Soonius organiseren al enige tijd dergelijke bijzondere reizen door ‘het andere Portugal’.

Joop Soonius schiet in de lach. Nee, geeft hij toe, een golfsafari betekent niet dat hij met zijn gasten op zoek gaat naar de big five. ,,Geen tijgers en olifanten in Portugal’’, geeft hij toe. ,,Maar we zien wel regelmatig wilde zwijnen en herten op de golfbanen.’’
Wie dat ook eens wil meemaken, of wie gewoon eens een andere kant van Portugal wil zien en tussendoor op leuke golfbanen wil spelen, die moet absoluut eens op pad gaan met Anneke en Joop, die daarvoor actief zijn met Golf4Iedereen. ,,Voor een golfsafari reizen we met onze minibus door Portugal en bezoeken we ook de minder bekend regio’s.’’
Die weten Anneke en Joop, die ook de golfprofessionals ter plekke zijn, uitstekend te vinden. Ze hebben ruim 27 jaar in Portugal gewoond en gewerkt, kennen het land goed en spreken redelijk Portugees. Betere gidsen en begeleiders kun je niet wensen.
Op maat

Ze zijn gespecialiseerd in het op maat verzorgen van deze golfsafari’s. De bestemmingen, het aantal dagen, de soort hotels; alles is in overleg met Anneke of Joop al van tevoren in Nederland bespreekbaar. Ook de inhoudelijke kant. Een combinatie van golf, strand en cultuur? Alles is mogelijk.
,,Wil je voor familie, vrienden of relaties iets speciaals en bijzonders organiseren, dan is dit de oplossing’’, vertelt Anneke. ,,Iets te vieren met het gezin? Op zoek naar iets bijzonders? Andere bestemming dan Portugal? Wij maken een vrijblijvend voorstel. Het aantal personen bepaal je zelf.’’
Ze hebben wel een indicatie van hoe zo’n golfsafari er dan ongeveer uit zou kunnen zien. Anneke en Joop stelden een mooie reis samen, waarin het beste wat Portugal te bieden heeft samenkomt. Deze is te boeken als de negendaagse vijfsterren safari, waarbij je vanaf Amsterdam, Eindhoven of Weeze vliegt naar Oporto in het noorden van Portugal. Op de luchthaven word je opgewacht door de begeleiders, die je door een fantastisch landschap naar Vidago brengen. Daar verblijft het gezelschap twee nachten in Hotel Vidago Palace. Dat was vroeger daadwerkelijk het koninklijk paleis, maar is nu een prachtig vijfsterrenhotel. Er wordt gegolfd – met of zonder les - op de fraaie baan van het hotel.
De derde dag is het vertrek naar Amerante, een stad die uitgebreid bekeken wordt. Het verblijf is twee nachten in Casa da Calcades. Dit zeer fraaie vijfsterrenhotel heeft een geweldig restaurant, dat niet voor niets bekroond is met een Michelinster. Op dag vier wordt er gegolfd op Amerante, een fraaie, heuvelachtige baan
Oude hoofdstad

Daarna gaat het door naar Viseu, de historische oude hoofdstad van Portugal, die behoorlijk landinwaarts ligt, ongeveer halverwege tussen de kust en de Spaanse grens. Opnieuw worden er twee nachten doorgebracht in hetzelfde hotel: Montebelo, met opnieuw vijf sterren. Er is voldoende tijd om de prachtige stad te bezoeken. De volgende dag wordt er gegolfd op de Montebelo Golf Club, een bergachtige course.
De volgende dag gaat de reis naar Peniche, het schilderachtige dorpje op een schiereiland zo’n honderd kilometer ten noorden van Lissabon. Niet ver daar vandaan ligt het Praia d’el Rey Marriott Hotel, met de bijbehorende prachtige linkscourse. Daar is vorig jaar ook nog de geweldige West Links aan toegevoegd. Ook hier twee nachten verblijf. Daarna gaat het naar Lissabon voor de terugreis. Afhankelijk van de vluchttijden is er een excursie in Lissabon mogelijk.
De reis is inclusief eventuele golflessen, buggies, huur van golftassen etcetera. Afhankelijk van de eigen wensen kunnen bijvoorbeeld ook de vijfsterrenhotels worden vervangen door wat goedkopere hotels met vier sterren. De klant bepaalt.
Wie meer informatie wenst, een eigen programma wil samenstellen, of een uitgebreide offerte voor deze reis wil, kan contact opnemen met Joop en Anneke Soonius op respectievelijk 06-81535109 of 06-42291529. Een mailtje naar anneke@golf4iedereen.nl kan natuurlijk ook.
Artikel geplaatst op: 22 januari 2018 - 08:45

Gerelateerd

Delen