NVG komt tijdens congres voor het eerst met Players 1st Awards
Prijzen voor tevredenheid

Voor het eerst zijn tijdens het door de NVG georganiseerde Nationaal Golf Congres & Beurs de Players 1st Awards uitgereikt. Die gingen onder andere naar golfbaan ’t Zelle.

Players 1st is een programma waarmee golfbanen en golfclubs de klanttevredenheid meten. In Nederland zijn er inmiddels al 72 clubs die gebruik maken van het programma. Het enquêtesysteem geeft inzicht in de tevredenheid van leden en bezoekers over verschillende facetten van een golfcomplex. Dat varieert van de bunkers in de baan tot en met de kok in de keuken. Uit het vragenformulier blijkt ook wat leden en gasten het meest belangrijk vinden.
Onder al die aangesloten banen werd uiteindelijk over het jaar 2017 gemeten wie de beste golfbaan is, en wie de beste golfschool, horeca en golfprofessional heeft. De awards werden uitgereikt tijdens de walking dinner party die als afsluiting van het succesvolle congres plaatsvond in Spant! in Bussum.
'Zeer goed'

Golfbaan ’t Zelle werd daarbij Golfbaan van het Jaar 2017. Tijdens de Golf Awards in december werd de baan al in het zonnetje gezet. De leden van de golfbaan beoordeelden alle facetten als zeer goed. Met een score van NPS 58 (Net Promotor Score) is ‘t Zelle een voorbeeld voor vele andere banen en clubs. De eervolle tweede en derde plek waren respectievelijk voor de Hattemse (56) en Princenbosch (49), waarmee meteen de hoogte van de score van ’t Zelle duidelijk werd.
Golfschool van het Jaar werd de golfschool van Golf & Country Club Winterswijk. Redflaggolf kreeg van haar leden een prima beoordeling. Met een score van 65 lieten zij de golfscholen van De Compagnie (58) en Landgoed Bergvliet (55) achter zich.
De Eagle

De eerste prijs voor beste horeca op de golfbaan is voor Restaurant De Eagle, de pachter van de horeca bij de Twentsche Golfclub, met een NPS van 38. Op de tweede plaats eindigde Tespelduyn (32), terwijl de derde prijs was voor Restaurant Club 20, pachter van de horeca bij Golfclub Havelte (29).
Na eerst de prijs voor Golfschool van het Jaar te hebben verdiend, mocht Lee Chapman ook de award voor Golfprofessional van het Jaar in ontvangst nemen. Zijn klanten beoordeelden Lee met een NPS van 65. Martin Kanninga van de Drentsche werd tweede met een score van 59. Op de derde plek eindigde Wouter Oosting van De Compagnie met een score van 58.
Artikel geplaatst op: 12 februari 2018 - 08:46

Gerelateerd

Delen