Martijn & Jan Kees

Martijn,
Nog een maandje of wat en de nationale golfgekte die NGF-competitie heet, barst weer los. En natuurlijk wordt er op diverse clubs alweer gemopperd. Vooral over het feit dat de meivakantie midden in het seizoen ligt. Daar had de NGF toch rekening mee moeten houden.
Tuurlijk. Wijs maar naar de NGF, dé boeman van de goedwillende golfer. Wordt er gespeeld op Goede Vrijdag, Paaszondag of Bevrijdingsdag? Had toch niet mogen gebeuren!
Ik maak mij sterk dat coördinator A.B. bij de NGF de grootontvanger van e-mails is. Soms heb ik wel eens met hem te doen, want het ontbreekt er nog maar aan dat bij de Verenigde Naties voor ‘de competitie’ de status van Werelderfgoed wordt aangevraagd. Maar ik ken hem en hij slaagt er keer op keer de kool en de geit te sparen. Hulde voor deze man.
NGF-directeur Jeroen Stevens opperde ooit in het roemruchte GOLFjournaal dat er mogelijk, wellicht, heel misschien eens naar de competitieopzet zou kunnen worden gekeken.
Het huis was te klein.
Jij hebt competitie gespeeld. Jij weet wat het is om te schipperen met de belangen van je team en de wensen van vrouw en kinderen. Was dat een zware periode voor je? Nam je plezier af? En tot slot: heb jij de gouden tip voor de NGF of moeten de competitiespelers niet zo zeuren?
Jan Kees
Jan Kees,
Ik heb inderdaad een jaar of wat competitie gespeeld. Het vijfde bierelftal van Waterland noemde ik wel eens gekscherend. Weinig ambitieus, wel altijd in voor gezelligheid met de mannen die we overal in het land troffen. Het was de tijd dat de A- en B-clubs nog in afzonderlijke competities zaten, en dus reden we – bij gebrek aan veel B-banen – de ene zondag gezellig naar Melissant om de week daarna de auto te parkeren op het parkeerterrein van Marine Golfclub Nieuwediep. Niet zelden werd ik om half zeven 's ochtends opgehaald om pas ruim na middernacht weer thuis te komen.
Een mooie tijd, maar niet voor niets stapte ik na een jaar of vier uit het team; het nam gewoon te veel tijd in beslag. Het afscheid was met pijn in het hart, dat wel. De competitie is een bijzonder fenomeen dat zijn gelijke niet kent.
Als je het geluk hebt om in een van de teams te zitten: geniet er van, je bent onderdeel van een bijzonder fenomeen. Ook als het net even op een verkeerde dag valt. Als je niet in een van de teams zit: kop op, het duurt maar een paar weken. Het is voorbij voor je er erg in hebt.
Martijn
Artikel geplaatst op: 18 februari 2018 - 08:50

Gerelateerd

Delen