US Kids Tour: meer toernooien

Jonge golfers die alweer zin hebben in het nieuwe seizoen, kunnen hun speelschema vast gaan invullen. Op de website van Dutch Kids Golf staat nu de nieuwe kalender voor 2018 van de US Kids Tour.

Dit jaar is die kalender nog uitgebreider ten opzichte van vorig seizoen. Meer wedstrijden, verdeeld over drie in plaats van twee tours, en de jeugd gaat op veler verzoek de grens over. Er worden twee toernooien gespeeld in Duitsland, namelijk op de fraaie Royal St. Barbara in Dortmund en Grafenberg in Düsseldorf. Goed aan te rijden vanuit Nederland en dus dé manier om internationale wedstrijdervaring op te doen zonder daarvoor veel te hoeven reizen.
Daarnaast ook veel nieuwe banen in eigen land, naast de al bekende banen van vorig jaar. Zo wordt er gespeeld op Het Rijk van Sybrook, De Gelpenberg, Sluispolder, Cromstrijen, Burggolf Zoetermeer en De Stippelberg. ,,Als organisatie zijn we er ontzettend trots op om met deze banen samen te werken om zo een geweldig nationaal wedstrijdcircuit voor golfende jeugd neer te zetten’’, vindt Geraldine Grünberg van Dutch Kids Golf.
Categorieën

Tijdens de Spring, Summer en Fall tour kunnen alle jeugdgolfers van 5 tot en met 18 jaar weer meedoen met deze wedstrijden, waarbij ze spelen in leeftijdscategorieën. Binnen elke leeftijdscategorie wordt vanaf een eigen afstand gespeeld. Dit komt de succesbeleving van jeugdgolfers ten goede. De 18 holes spelers doen net als afgelopen jaar mee voor de NGF Ranking en alle spelers spelen voor priority punten voor het EK (in Schotland) en het WK (Pinehurst, USA).
Verder is er goed nieuws ten aanzien van de prijzen. Die zijn wat lager dan vorig jaar, mede door de gunstige wisselkoers van de euro ten opzichte van de dollar. US Kids is immers een Amerikaanse organisatie met een Nederlandse vertegenwoordiging. Niettemin dienen de fee’s rechtstreeks aan Amerika te worden betaald. De prijs voor negen holes is vijf dollar omlaag gegaan naar 30 dollar, voor achttien holes betaal je zelfs tien dollar minder namelijk 35 dollar.
,,Met de nieuwe wedstrijdplanning en alle positieve veranderingen zetten we vol in op een geweldig Dutch Kids Golf/US Kids jaar’’, aldus Grünberg. Inschrijven voor de wedstrijden kan via de website van Dutch Kids Golf (www.dutchkidsgolf.nl/evenementen/) of rechtstreeks via uskidsgolf.com
Artikel geplaatst op: 18 februari 2018 - 08:55

Gerelateerd

Delen