Dean ontmoet Reinier Saxton

Op de driving range van golfbaan Dirkshorn valt Reinier Saxton op door een mooie korte backswing en ballen die moeiteloos meters ver in het gras belanden, allemaal dichtbij een vlag of autoband die als doel dienen. Naast Saxton staat jeugdtalent Dean Janssens. Met een soepele swing slaat hij de bal van het matje met zijn kleine driver.
Dean Janssens, Nationaal Golftalent van de maand december, heeft de dag van zijn leven. Een rondje golfen met zijn grote voorbeeld: Reinier Saxton, de Nederlandse speler van de Challenge Tour. Geregeld door de vader van Dean, Bart Janssens.
Saxton bereidt zich voor op een nieuw seizoen. Zijn eerste toernooi dit jaar is de Barclays Kenya Open, op 22 maart in Kenya. Saxton maakte veel indruk door in 2008 het Brits Amateur Open te winnen op Turnburry. In de gang van het clubhuis hangt nog steeds zijn foto, inmiddels geflankeerd door de foto’s van Donald Trump en zijn vrouw.
Tijdens het toernooi The Memorial Tournament van Jack Nicklaus stond Saxton na de openingsronde met Tiger Woods op een negende plaats. Saxton: ,,Tiger Woods is mijn idool. Tijdens dat toernooi liep ik achter hem. Ik had hem heel graag gesproken. Ik had hem willen vragen hoe hij zijn week indeelt, hoe hij traint, hoe hij dingen aanpakt, hoe hij omgaat met de buitenwereld en hoe hij zich voorbereid op een wedstrijd. Maar ik durfde het niet’’, vertelt Saxton.
,,Wat voor auto heb je?’’, stelt Dean zijn eerste vraag.
Saxton lacht: ,,Een Renault Clio Stationwagon. Een hele mooie auto van mijn sponsor.’’
,,Ik vind het supergaaf dat ik Reinier nu zie’’, zegt Dean. De zevenjarige golfer heeft een groot vel met vragen. Hij mag ze allemaal stellen.
Saxton is speciaal naar Dirkshorn gereden en neemt de tijd voor Dean. Behalve een uitgebreid gesprek, zet de sympathieke Saxton ook een strakke handtekening op de polo van Dean.
Een grote smile verschijnt op het gezicht van de jonge golfer: ,,Mooi hé?’’ zegt Dean trots.
Niet alleen Dean Janssens vindt het geweldig dat hij Saxton ontmoet, omgekeerd ook: ,,Ik vind het een eer dat Dean mij als voorbeeld neemt.’’
Na een korte warming up op de driving range, verdwijnen de twee helden samen de baan in.
Artikel geplaatst op: 25 februari 2018 - 08:57

Gerelateerd

Delen