Bleiswijker maakte sterke opmars na matige start in Maleisië
Luiten put vertrouwen

Joost Luiten behaalde zijn hoogste klassering van het nog prille seizoen in het Maybank Championship in Maleisië. De Bleiswijker eindigde daar als elfde, en dat was na een moeizame eerste ronde een uitstekende klassering.

Het was voor Joost Luiten zijn derde optreden in dit seizoen, waarin het nog niet allemaal van een leien dakje loopt. Plaats 48 in het Abu Dhabi HSBC Championship, cut gemist in de Omega Dubai Desert Classic.
De eerste ronde in Maleisië was ook nog niet zoals Luiten dat graag ziet. Zijn ronde level par was niet slecht, maar ook niet goed genoeg om bovenin te kunnen meedoen, ,,Het was niet scherp genoeg’’, concludeerde Luiten zelf al. ,,De greens waren slecht omdat het de afgelopen weken veel heeft geregend hier. Dus moet je de ijzers echt dicht bij de hole slaan om kansen op birdie te hebben. Dat deed ik in die eerste ronde te weinig. Het was allemaal niet heel slecht, maar geen enkel onderdeel van mijn spel was ook echt goed, dan kom je niet verder dan een ronde level. Het moet het scherper, zeker met de ijzers.’’
Boodschap

Die boodschap knoopte Luiten in het vervolg wel degelijk in zijn oren. Al in de tweede ronde ging de Nederlander rond in 68 slagen, vier onder de baan. Keihard nodig ook, wat een tweede gemiste cut op rij dreigde. Maar aan zijn score had Luiten precies voldoende om de schifting te overleven.
Dat leverde in ieder geval nog twee mooie rondes op, waarin Luiten bevestigd zag wat hij al vermoedde: met wat meer scherpte kon hij gewoon bovenin meedoen. Door een derde ronde in 66 slagen en een vierde in opnieuw 68 strokes maakte Luiten flinke sprongen in het klassement, om uiteindelijk dus zelfs nog als elfde te eindigen.
Niet slecht

En er was zelfs nog wel meer mogelijk, dat besefte Luiten zelf ook maar al te goed. ,,Een elfde plek is zeker niet slecht nadat je op vrijdag maar net de cut haalt, maar helaas maakte ik in de slotronde wel twee foutjes op par-5 holes. Die houden me uiteindelijk zelfs nog uit de top vijf. Maar al met al was het een goed weekend.’’ Luiten putte letterlijk vertrouwen. ,,Ik stond op de laatste dag gewoon goed te putten, en mijn spel van tee tot green was echt top. Nu moet de putter nog wat opwarmen en dan wordt het pas echt leuk.’’
In februari heeft Luiten nog twee toernooien op zijn kalender staan. Als eerste is dat de NBO Oman Golf Classic. ,,Een nieuw toernooi op de European Tour’’, weet Luiten. ,,De Challenge Tour eindigt ieder jaar in Oman op de Al Mouj Golf Club en ik heb goede verhalen gehoord over de baan. Altijd leuk om een nieuw toernooi te spelen.’’
Vervolgens is de Commercial Bank Qatar Masters aan de beurt. Luiten wam eerder drie keer in actie op de Doha Golf Club. Zijn beste klassering behaalde hij in 2016: dertiende.
Artikel geplaatst op: 08 februari 2018 - 13:18

Gerelateerd

Delen