Nederlander wint toernooi in barre omstandigheden
Van West beste in Marokko

Robbie van West heeft zijn tweede overwinning op de Pro Golf Tour te pakken, maar de Nederlander heeft daar flink voor moeten werken. In Marokko werkte het weer bepaald niet mee. Van West bleef uiteindelijk als enige onder par in het Open Madaef.

Marokko is Robbie van West goed gezind. De speler van The Dutch Futures was daar vorig jaar ook al succesvol op de Pro Golf Tour. Destijds won hij het Tony Jacklin Open, een overwinning waarmee hij de deur open zette voor promotie naar de Challenge Tour.
Dit seizoen komt de Eindhovenaar uit op dat één na hoogste niveau in Europa, maar in de voorbereiding op dat circuit pikte Van West nog even het Open Madaef mee. De lange course van Pullman El Jadida is op zich al niet makkelijk, maar de omstandigheden tijdens het Open Madaef maakten golf bijzonder moeilijk. ,,Het was echt een zware test’’, erkende Van West.
Sterke rondjes

Maar de Nederlander toverde toch drie sterke rondjes uit zijn clubs. Van West opende met 71, één onder de baan. Die score zag hij een dag later veranderen in een slag boven par, na een ronde 74. Maar in zijn slotronde leverde Van West zijn beste score af: 70 slagen. Aan zijn totaal van 215 (-1) had Van West voldoende om de Duitser Moritz Lampert een slag voor te blijven.
Zo was Van West opnieuw succesvol in Noord-Afrika, waar hij een cheque van vijfduizend euro kon meenemen. Prettig, maar het was niet direct waarvoor Van West naar Marokko kwam. ,,Het seizoen van de Challenge Tour start pas eind maart in Kenia, en dan zijn de toernooien van de Pro Golf Tour prima om mezelf daarop voor te bereiden.’’
Regen

Dat de baan van El Jadida lastig was, wist Van West wel. Maar de condities waarin werd gespeeld, waren niet bepaald zoals je die in Marokko verwacht. ,,Het heeft echt enorm geregend, het was koud en het stormde. Dat had zeker invloed op het spel. Het was echt zwaar.’’
Van West klom op de ranking van de Pro Golf Tour meteen naar plaats twee, maar voor hem is het meer van belang hoe hij het straks doet in de order of merit van de Challenge Tour.
Er waren overigens meer Nederlanders actief in Marokko. Dylan Boshart verspeelde zijn kansen op de overwinning in de laatste ronde, waarin hij een score van 76 slagen moest noteren. Daarmee viel hij terug naar de gedeelde zesde plaats. Maarten Bosch eindigde op plaats 52, Lars Keunen () en Robin Kind () misten de cut.
Artikel geplaatst op: 09 maart 2018 - 08:21

Gerelateerd

Delen