Engelsman haalt eindelijk eerste overwinning binnen
Eddie Pepperell breekt de ban

Eddie Pepperell was vorig jaar al vaak dichtbij zijn eerste zege op de European Tour, maar de Engelsman greep als het erom ging steeds net mis. In het Commercial Bank Qatar Masters liep het eindelijk anders. In de laatste ronde deed Pepperell een geslaagde greep naar de macht om dan toch zijn eerste zege op de European Tour te kunnen vieren.
E 27-jarige Eddie Pepperell had het in Qatar vooral aan de stok met Oliver Fisher. De twee deelden bij het ingaan van de laatste ronde de bovenste plek op het leaderboard. Pepperell ging daarna als een raket van start. Na negen holes had hij een voorsprong van drie slagen opgebouwd. Fisher gaf zich niet zonder slag of stoot gewonnen. Hij knokte zich op indrukwekkende wijze terug, en zo zat er op de tee van de achttiende slechts een slag tussen de twee kemphanen.
Fsher leek daarna af te stevenen op een play-off. Na wee slagen lag hij perfect, terwijl Pepperell de rough had gevonden. Maar Pepperell kwam prima uit de rough en tekende uiteindelijk voor een solide par, hetzelfde resultaat als Fisher. De ronde 70 van Pepperell bracht hem op achttien onder de baan, terwijl Fisher met een 71 op zeventien onder binnenkwam.
Dringen

Het werd wel dringen aan de top, want ook de Zweed Marcus Kinhult meldde zich nog. Die noteerde in de laatste ronde een 68, goed voor een totaal van zestien onder par. De Spanjaarden Gonzalo Fernandez-Castaño en Pablo Larrazábal, Fransman Grégory Havret en de Italiaan Renato Paratore finishten allemaal op vijftien onder.
Voor Pepperell betekende zijn zege ook een persoonlijke triomf. De Engelsman had het namelijk lang niet makkelijk op de European Tour. Hij maakte in 2012 de stap naar het hoogste niveau, onder andere door een zege in Bretagne. Na drie goede jaren moest hij echter weeg terug naar de Challenge Tour. Een succesvolle campagne op de Qualifying School voorkwam dat echter.
'Wat een dag'

Het vorige seizoen was succesvol voor Pepperell, die in zijn laatste tien optredens van 2017 liefst vier keer in de top vijf eindigde en drie keer in de top tien. Maar toernooi nummer 129 op de European Tour bracht hem eindelijk de zege waar hij zo lang op hoopte. ,,Wat een dag’’, verzuchtte Pepperell. ,,Oliver Fisher maakte het me echt heel moeilijk, en daarnaast maakte ik het ook nog eens mezelf moeilijk met dat tweede schot op de achttiende.’’
Maar Pepperell kon ook die situatie de baas. ..Ik voelde me de hele dag goed, voelde me op m’n gemak ook. Mijn swing voelde niet zo goed trouwens, maar mentaal was ik juist erg sterk. Ik bleef mezelf vertellen dat ik dit toernooi ging winnen.’’
De Engelsman besefte meteen de gevolgen van zijn zege. ,,Dit geeft me natuurlijk zelfvertrouwen. Als je wint, weet je dat je kunt winnen. Ik heb altijd het geloof en het gevoel gehad dat het me ooit eens ging lukken, maar ik heb daarop moeten wachten tot vandaag. Dat is altijd wel een dingetje, maar je moet er het geloof in houden dat je op een bepaald moment in je loopbaan iets voor de eerste keer moet gaan doen.’’
Artikel geplaatst op: 09 maart 2018 - 08:37

Gerelateerd

Delen