Speelster De Pan struikelt in halve finale over Spaanse Aseguinolaza
Romy Meekers derde in Spaans Amateur

Romy Meekers is zonder enige twijfel de beste in Nederland spelende amateur bij de dames. Dat bewees de speelster van De Pan weer eens tijdens het Spaans amateurkampioenschap, de Copa SM La Reina. Meekers eindigde op een prachtige gedeeld derde plaats.

Het is niet voor het eerst dat Romy Meekers in het voorseizoen al laat zien heel goed te zijn. De 20-jarige Utrechtse schreef een jaar geleden heel knap het Italiaans amateurkampioenschap op haar naam. Dat bleek de opmaat naar een seizoen dat Meekers nog veel meer moois bracht.
Nu trok ze die lijn door in Spanje, op de baan van Barceló Montecastillo Golf bij Jerez de la Frontera. In haar strokeplayronde was ze niet eens bijzonder op dreef. Meekers leverde een kaart in met 77 strokes, vijf boven de baan. Dat was een slag meer dan clubgenote Zhen Bontan, met wie ze afgelopen najaar nog voor De Pan het Europees kampioenschap voor clubteams won.
Matchplay

In het format van het Spaanse kampioenschap plaatsen de beste spelers zich via strokeplay voor het matchplay gedeelte, waarin op basis van knock-out wordt gespeeld. In die voorronde was Frida Kinhult absoluut de beste. De Zweedse ging rond in 71 slagen, en niemand kon daar ook maar in de buurt komen. Kinhult won uiteindelijk ook het toernooi.
Dat Meekers de Zweedse in haar deel van het schema ontliep, was prettig. Dat in het laatste deel van het toernooi vanwege weersomstandigheden de partijen werden ingekort tot negen holes hielp misschien niet. Hoe dan ook klopte Meekers eerst de IJslandse Gudrun Bjorgvinsdottir (2&1) en vervolgens moest de Ierse Annabel Wilson eraan geloven met liefst 4&2. De Oostenrijks Isabelle Holpfer was het volgende slachtoffer (1up), waarna Meekers in de halve finale op de Spaanse Natalia Aseguinolaza Martin stuitte. Na zes holes was Meekers 1up, maar die marge moest ze op de zevende weer prijsgeven. Op de negende en laatste hole sloeg de Spaanse vervolgens toe (1up).
Geknokt

Daar baalde Meekers stevig van, maar ze kon zichzelf geen verwijten maken. ,,Ik heb tot het einde geknokt voor die plek in de finale, maar het werd uiteindelijk de derde plaats.’’
Zhen Bontan verloor in haar eerste matchplaypartij van de Engelse Lianna Bailey (2&1). Mayka Hoogeboom wist zich niet te kwalificeren.
Bij de heren, die speelden om de Copa SM El Rey, drongen Stan Kraai en Pierre Verlaar door tot het matchplaygedeelte. Verlaar was na de eerste ronde klaar, Kraai haalde achtste finale. Daarin verloor hij van de Portugees Vítor Lopes (1up).
Artikel geplaatst op: 09 maart 2018 - 12:49

Gerelateerd

Delen