Hoe speel je in de Ryder Cup?

Voor de golfliefhebbers is 2018 natuurlijk weer het jaar van de Ryder Cup. Die wordt eind september gespeeld in Le Golf National bij Parijs. Als toeschouwer kon je kaarten aanschaffen, maar hoe kom je in de Ryder Cup als speler? Nationaal Golfmagazine legt de kwalificatieprocedure in een paar stappen uit.
Tyrrell Hatton is de leider in de Ryder Cup Ranking van Team Europe.

Kwalificatie Team Europe

Twaalf plaatsen zijn er beschikbaar in het keurkorps van captain Thomas Bjørn. Die worden als volgt verdeeld.
4 plaatsen gaan naar de vier beste Europese speler in de ranking van de Race to Dubai. Hiervoor kunnen punten worden verdiend in de toernooien van de European Tour. Startmoment van deze ranking is de Real Czech Masters van september 2017 geweest.
Vanaf het BMW PGA Championship (24-27 mei 2018) tellen de behaalde punten voor deze ranking keer factor 1.5. De European Tour doet dit om spelers te belonen die in vorm zijn naarmate de Ryder Cup dichterbij komt. Dit is een nieuw onderdeel in de selectieprocedure.
Om de prestigieuze Rolex Series te beschermen, heeft de European Tour verder bepaald dat géén punten kunnen worden verdiend bij toernooien waar dan ook ter wereld die gelijktijdig met een event van de Rolex Series worden gehouden.
4 plaatsen gaan naar de vier beste Europese speler in de World Points Ranking die zich nog niet hebben gekwalificeerd via de Roace to Dubai Ranking. Ook hier geldt de regel dat punten behaald vanaf het BMW PGA Championship keer factor 1.5 worden geteld.
4 plaatsen worden bepaald door captain Thomas Bjørn, die daarvoor de befaamde vier wildcards achter de hand heeft.
Kwalificatie Team USA

8 plaatsen voor de beste acht Amerikaanse spelers op de Ryder Cup ranking van de PGA Tour. Die ranking wordt bijgehouden vanaf 2017 en wordt afgesloten op 12 augustus 2018.
Spelers kunnen punten verdienen gerelateerd aan hun verdiensten in meetellende toernooien:
1 punt per 1.000 dollar in de volgende Majors van 2017: Masters, US Open, The Open en PGA Championship.
1 punt per 2.000 dollar in de 2017 WGC Events en The Players Championship.
1 punt per 1.000 dollar in reguliere toernooien van de PGA Tour 2018.
2 punten per 1.000 dollar voor de winnaar van de volgende Majors in 2018: Masters, US Open, The Open, PGA Championship.
1.5 punten per 1.000 dollar voor elke speler die de cut haalt in de volgende Majors van 2018: Masters, US Open, The Open, PGA Championship.
4 plaatsen worden bepaald door captain Jim Furyk, die vier wildcards achter de hand heeft. Drie wildcards worden toegekend na het Dell Technologies Championship op 3 september 2018. De laatste wildcard wordt toegekend na het BMW Championship op 9 september 2018.
Artikel geplaatst op: 07 mei 2018 - 11:51

Gerelateerd

Delen