Proefproject in 2018 enkel voor nieuwe leden
Lidmaatschap ‘op maat’ bij Zaanse

De golfmarkt verandert, stellen kenners al enige tijd vast. Bij de Zaanse Golfclub zien ze dat ook, en de baan in Wijdewormer speelt in op die nieuwe ontwikkelingen. Vanaf dit jaar is er een lidmaatschap ‘op maat’. Nu nog enkel voor nieuwe leden, vanaf volgend jaar bij slagen ook voor de bestaande leden.
Net als zoveel andere clubs constateert de Zaanse dat er ondanks allerlei acties en proeflidmaatschappen geen groei is in het ledenbestand. De baan wordt echter wel veelvuldig gebruikt door golfers zonder homecourse, die gewoon de greenfee betalen. Daar wil de club nu op inspelen met de lidmaatschappen ‘op maat’.
Zo’n lidmaatschap biedt de mooie voordelen van ’lid van de club zijn’, tegen een abonnement dat past bij de hedendaagse golfer. Dit nieuwe lidmaatschap heeft unieke oplossingen. Het biedt golfers de mogelijkheid lid te worden van de Zaanse Golf Club met volledig speelrecht, maar ook met deeltijd-lidmaatschappen, die in verhouding staan tot het speelrecht. Golfers kunnen kiezen uit elf verschillende lidmaatschapvormen, die inspelen op de individuele wensen en de beschikbaarheid van de speler.
Pilotjaar

Het huidige jaar is het pilotjaar voor deze unieke lidmaatschapmogelijkheden. In overleg met de leden is vastgesteld dat dit jaar alleen nieuwe leden van deze lidmaatschappen mogen gebruiken. Slaagt de proef, dan gaan in 2019 de mogelijkheden voor iedereen gelden.
,,De nieuwe vormen zijn er voor elke enthousiaste golfer. Doe mee en geniet van onze gezelligheid, de georganiseerde wedstrijden en de vele nieuwe contacten die je krijgt’’, stelt baanmanager Rob Wilderom.
Golfschool

Daarnaast is er ook nog de Zaanse Golfschool, waar je met een ’starters lidmaatschap’ leert golfen voor het verkrijgen van baanpermissie om te kunnen golfen op baan van de Zaanse Golfclub. Les wordt gegeven door de gediplomeerde pro's Mark Metgod en Gaby van den Bold.
De pro's behandelen alle zeven lesonderdelen van de Nederlandse Golf Federatie, ofwel stap één voor baanpermissie. Na het behalen van die baanpermissie krijg je drie vouchers om mee te doen met de Rabbit (beginnende golfers) wedstrijden van de Zaanse Golf Club.
Voor meer informatie over de club, over diverse lespakketten en tarieven, zie de website www.zaansegolfclub.nl
Artikel geplaatst op: 11 mei 2018 - 14:11

Gerelateerd

Delen