Pim de Goederen wint voorronde Turkish Airlines World Golf Cup
Naar de grote finale in Belek

Er waren aardig wat winnaars bij de Nederlandse voorronde van de Turkish Airlines World Golf Cup. Maar op de altijd indrukwekkende International bij Amsterdam was Pim de Goederen de grootste winnaar. Hij mag deelnemen aan de internationale finale later dit jaar in Turkije.
Pim de Goederen heeft zijn prijs ontvangen van Cengiz Inceosman (l), General Manager van Turkish Airlines in Nederland.

In zes jaar tijd heeft de World Golf Cup van Turkish Airlines heeft zich ontwikkeld tot een heel bijzonder evenement. Het concern heeft zich tot doel gesteld in alle landen met een vliegbestemming ook een voorronde te houden, en dat lukt vrij aardig. Zo waren er vorig jaar honderd kwalificatietoernooien in zestig landen met in totaal achtduizend deelnemers.
Topbanen

In alle uithoeken van de wereld strijden nu al golfers om een plek in de finale. Zo zijn er voorronden in New York, Sao Paulo, Kathmandu, Buenos Aires, Islamabad. Teheran, Singapore en zelfs in Ulaanbaatar, de hoofdstad van Mongolië. En ook niet op de minste banen. Er komen namen voorbij als Gleneagles, Bro Hof Slott, Royal Birkdale, The Inwood Country Club en TPC Boston.
En er werd dus ook op The International gespeeld. Met niet al te veel wind konden veel spelers daar aardig uit de voeten, maar Pim de Goederen uiteindelijk het beste. Hij speelde 41 stablefordpunten bij elkaar, eentje meer dan titelverdediger Brian Adams en Michiel Gerbracht. Adams had met een bruto score van 70 slagen wel de beste score zonder verrekening, en de speler van Houtrak tekende ook voor de neary.
De 71-jarge Pim de Goederen had de golfdag van zijn leven. ,,Al heb ik één keer eerder zoveel punten gescoord, maar dit is natuurlijk geweldig. The International is mijn homecourse, dus ik ken de baan wel, maar het liep gewoon lekker. Ik maakte maar twee foutjes, en ik ben al wat ouder dus mijn afstanden zijn niet meer geweldig. Maar ik maakte maar één double bogey en verder vijf parren en een birdie. Da’s hartstikke goed.’’
Golfparadijs

De Goederen deed voor de derde keer mee in het evenement van Turkish Airlines. ,,Geweldig, want ik ben zelf ook een echte airlinesman. Ik heb m’n hele leven gewerkt bij KLM, Lufthansa en Japan Airlines.’’ En straks mag hij dus Nederland vertegenwoordigen in het Turkse Belek. ,,Fantastisch. Ik ben daar al een keer of tien geweest en dat blijft voor mij het golfparadijs. Ik kijk er nu al naar uit.’’
De golfer uit Nieuw-Vennep neemt het in de Turkish Airlines World Golf Cup Amateur Series Grand Final niet alleen op tegen zijn lotgenoten uit de andere deelnemende landen, maar mag dan eventueel ook nog meespelen in de Pro-Am van het Turkish Airlines Open. Daar speelden deelnemers in het verleden al aan de zijde van mannen als Tiger Woods en Rory McIlroy.
,,Dat overkwam mij vorig jaar ook, en het was echt geweldig’’, vertelde de onttroonde kampioen Brian Adams. ,,Dan sta je daar ineens midden tussen de beste golfers van de wereld. Een fantastische ervaring.’’
Artikel geplaatst op: 30 mei 2018 - 11:56

Gerelateerd

Delen