Feline en Nina raken niet van slag door vliegtuigen
‘Wij houden van onze driver’

Ze zijn echte golfvriendinnen, Nina en Feline. Ze sliepen pas geleden nog samen in een tentje op de golfbaan en vielen bijna om van de slappe lach. Ze houden van hard slaan met hun driver. Van chippen en putten. De vriendinnen slaan, kletsen, maar kijken ook naar dieren in de golfbaan. Tot de zomervakantie kunnen ze nog samen spelen, daarna neemt Nina afscheid van Nederland.
Wat gaat er gebeuren?
Nina: Ik verhuis naar Seattle in de Verenigde Staten. Mijn vader heeft daar een baan. Hij werkt voor een verscheepbedrijf. Hij woont er al een paar maanden met mijn zus. Mijn moeder en ik verhuizen deze zomer ook naar Seattle. Ik vind het jammer om weg te gaan, maar het is ook spannend om in een ander land te wonen. Ik heb al in Seattle gegolfd met mijn vader. De Newcastle golfcourse is midden in de bergen met besneeuwde bergtoppen en uitzicht op de stad.
Feline: Ja, dat lijkt me ook mooi, golfen in Amerika. Ik heb al een paar keer in Spanje gegolfd. El Plantio is mijn lievelingsbaan, vlakbij Alicante. Ik had het alleen wel het leuker gevonden als Nina hier kon blijven. Ze is mijn golfvriendin en we kunnen goed met elkaar opschieten. We hebben les op zondag. Daarna lopen we negen holes.
Wat is leuk aan golf?
Feline: Dat je je eigen scheidsrechter bent. Je moet zelf je slagen tellen. Als je verkeerd telt of vals speelt, ben je niet eerlijk tegen jezelf. Het slaan met mijn driver vind ik het allerleukst.
Nina: Vind ik ook. Hard slaan met je driver is gewoon lekker. En dat je buiten bent is fijn. Toen ik met mijn vader voor het eerst in Seattle golfde vond ik het heerlijk. De buitenlucht voel je overal en de golfbaan is groen.
Golfen jullie vaders?
Nina: Mijn vader vindt golf echt superleuk en speelt veel met ons. Mijn oudere zus golft ook en mijn moeder is net begonnen. We gaan in Amerika met z’n vieren golfen. Dat lijkt me gezellig.
Feline: Mijn vader houdt veel van golfen. Hij gaat vaak naar de golfbaan. Hij speelt erg goed. Ik weet meteen of mijn vader goed gespeeld heeft als hij thuiskomt. Als hij lekker heeft gegolfd of hij heeft een prijs gewonnen, is hij heel blij en vrolijk. Dat vind ik leuk.
Golfen er veel kinderen bij jullie op school?
Feline: Er zijn geen kinderen in mijn klas die golfen. In het begin durfde ik niet te zeggen dat ik op golf zat. Mijn moeder heeft gezegd dat ik mezelf moest zijn en gewoon over golf kon vertellen. Dat heb ik gedaan. Ik heb er zelfs een spreekbeurt over gehouden. De kinderen vonden het hartstikke leuk. Ik had een mijn golftas meegenomen en mijn Houtrak golfpolo aangedaan. Ik kreeg hele goede reacties.
Nina: In mijn klas zitten geen golfers maar wel veel hockeyers. Ik hockey zelf ook. Ik vind golf en hockey allebei leuk. Als ik moet kiezen, ga ik voor golf. Dat kan ik met mijn ouders en zus doen.
Wat vinden jullie goed aan elkaars spel?
Feline: Nina kan echt ver slaan. Ze heeft een hele mooie swing.
Nina: Dat vind ik van jou ook. Maar ik sla verder omdat ik langer golf dan jij.
‘Wij horen vogels
fluiten in de baan’

Kennen jullie iemand die ver kan slaan?
Feline: Anne van Dam. Zij speelt op de LPGA tour en is ontzettend goed. Zij kan ver slaan. Zij is jong begonnen met golf. Ze speelde bijna alleen maar met jongens. Tiger Woods slaat nog veel verder dan Anne. Maar hij is een man.
Nina: Heel vaak denk je bij beroemde golfers aan mannen. Dat is gek want er zijn ook heel veel goede vrouwelijke golfsters.
Jullie hebben een nachtje geslapen op de Houtrak? Hoe was dat?
Feline: We hadden Luilak kamp. Het was hartstikke gezellig samen in de tent. We mochten in de buggy rijden. De koks hadden superlekkere hamburgers gemaakt met frietjes.
We gingen pas om half twee slapen en we moesten om half zeven al weer opstaan voor de wedstrijd.
Nina: We hadden hard gelachen en grapjes gemaakt voordat we gingen slapen. ’s Morgens stond er ontbijt klaar met broodjes hagelslag en pindakaas.
Hebben jullie ook gegolfd?
Nina: We hebben een cross country gedaan, hit the pro en een luilakwedstrijd. Mijn moeder en ik en Feline en haar vader zaten met elkaar in een flight.
Feline: Mijn vader en ik hebben gewonnen. Ik was echt superblij en mijn vader ook. We kregen een mooie grote beker.
Wie is jullie pro?
Feline: We hebben drie pro’s op onze club. Sander van Duijn, Floris Vos en Jeroen Germes. Op zondag hebben we les. Ze zijn alle drie heel goed. Ik leer hoe ik het beste kan swingen. Hoe ik moet oplijnen met putten. Jeroen vind ik erg grappig. Hij zegt altijd als ik als eerste op de driving range aankom, ‘Hey Feline, je bent de beste tot nu toe’.
Nina: Sander en Floris leggen goed uit. Soms moet ik iets aan mijn grip doen. Als ik beter wil worden moet ik dingen veranderen.
Er komen veel vliegtuigen over jullie baan, wat vinden jullie daarvan?
Feline: Mensen die hier geen lid zijn, hebben last van het lawaai. Wij niet. Wij merken het niet eens, we raken er niet door van slag zoals sommige volwassen. Als er erg veel lawaai is, wachten we gewoon tot het vliegtuig voorbij is.
Nina: Wij horen hele andere dingen. Wij horen de wind, vogels die fluiten. We houden allebei van dieren. Die zijn hier genoeg. Konijnen, mollen, herten, vossen en vlinders. Wij vinden vliegtuigen niet erg, want we gaan zelf heel vaak met het vliegtuig.
Waar dromen jullie van?
Nina: Van een leuk golfteam op highschool. Dat ik heel goed leer golfen en misschien op de tour kan spelen. Als ik geen golfer kan worden, word ik architect. Ik wil graag mooie huizen ontwerpen.
Feline: Hopelijk word ik een goede topgolfer met veel doorzettingsvermogen. Als ik niet mijn geld kan verdienen met golf, word ik kok in mijn eigen restaurant. Ik houd erg van vlees en wil graag goede biefstukken bakken.
Artikel geplaatst op: 04 juli 2018 - 00:33

Gerelateerd

Delen