GEO certificaat Drentsche

De Drentsche Golf & Country Club heeft het GEO Certificaat ontvangen. Hiermee toont de baan aan duurzaamheid hoog in het vaandel te hebben staan.
Dat doet de Drentsche door verantwoordelijkheid te nemen om golf in te passen in haar omgeving zowel in natuurlijk- als in milieutechnisch opzicht. Kortom een certificaat om trots op te zijn.
Tijdens de borrel van een met zon overgoten vrienden- en vriendinnendag ontving voormalig hoofd greenkeeper Chris Kombrink het certificaat uit handen van Tjeerd de Zwaan, voorzitter van de commissie Duurzaam! Golf van de NGF. De gedrevenheid en passie voor natuur en golf heeft Kombrink weten te verankeren in de gehele organisatie.
In het onderhoud van het 240 hectare tellende golfcomplex heeft en blijft de Drentsche er naar streven een optimale speelkwaliteit en dienstverlening te behalen die in goede harmonie is met de natuurlijke omgeving, de economische gezondheid en de maatschappelijke verantwoordelijkheid van de golfbaan. Bovendien is duurzaam beheer steeds noodzakelijker omdat gewasbeschermingsmiddelen vanaf 2020 verboden zullen zijn. Met name in dat laatste is de Drentsche vooruitstrevend gebleken, temeer omdat het complex is gelegen in een strategisch waterwingebied.
Algemeen manager Jelle Paauw is verheugd met dit certificaat. ,,Het toont aan dat we bijdragen in een steeds belangrijker wordend onderwerp, namelijk duurzaamheid. Hoewel we al langere tijd voldeden aan een groot aantal voorwaarden voor deze certificering, zijn we blij dat we dit nu ook met dit certificaat kunnen uitdragen. Dit zal ongetwijfeld een positieve uitwerking hebben in de beleving van onze leden en gasten.’’
Artikel geplaatst op: 27 juni 2018 - 09:28

Gerelateerd

Delen