Hollands gras op de Albatros Course

Welke 24 spelers er straks in september ook tegenover elkaar staan op Le Golf National, een Nederlands tintje is er zeker. Het gras komt namelijk gewoon uit Holland, van de firma Barenbrug.
Alejandro Reyes met graszaad van Barenbrug op Le Golf National.

Le Golf National werkt aan de voorbereidingen voor een van de grootste sportcompetities ter wereld, die voor het eerst in Frankrijk wordt gehouden: de Rydercup. Het evenement, dat van 25 tot en met 30 september 2018 plaatsvindt, trekt ruim 70.000 toeschouwers, die gaan zien hoe de beste 24 golfprofessionals ter wereld het tegen elkaar opnemen.
Greenkeeper en landbouwkundig ingenieur Alejandro Reyes werkt al sinds 2013 aan de voorbereidingen hiervoor, met als doel een golfbaan van onberispelijke kwaliteit af te leveren.
Voor de Albatros-baan is gekozen voor een mix van Barenbrug-grassen met zelfherstellend Engels raaigras met horizontale uitlopers (RPR/Regenerating Perennial Ryegrass), roodzwenkgras met fijne uitlopers en gewoon roodzwenkgras. Alejandro Reyes zal tijdens het evenement leiding gaan geven aan 170 hoofdzakelijk Europese greenkeepers.
Overbodig te zeggen dat ze bij de firma Barenbrug bijzonder trots zijn.
Artikel geplaatst op: 05 juli 2018 - 09:37

Gerelateerd

Delen