De nummer één van Portugal nu bereikbaar met Golfarrangementje
Prijzenregen voor Monte Rei

Dat Monte Rei de topbaan is van Portugal, was al bekend. Maar die status werd nog eens bevestigd door een ware prijzenrege bij de Golfers Choice Awards van Leadingcourses. Monte Rei zegevierde in liefst vijf van de zes categorieën, waaronder – uiteraard – die van beste baan van Portugal.
Het fraaie en uitstekende resort van Monte Rei; een feest om te verblijven.

De onbetwiste nummer één zijn in een land met geweldige courses als Vale do Lobo, Quinta do Lago, San Lorenzo en de Victoria Ocean Course. Dat zegt veel. Maar Monte Rei heeft ook meteen het imago een te dure en ontoegankelijke baan te zijn. Een verkeerd beeld. Monte Rei is bereikbaar voor iedere golfer, zowel qua prijs als handicap.
Monte Rei bevindt zich op slechts 35 minuten rijden van het vliegveld van Faro en ligt in het prachtige deel van de Oost-Algarve met een geweldig uitzicht op de bergen van de Serra do Caldeirão aan de ene kant en de Atlantische Oceaan aan de andere kant.
Jack Nicklaus

Dit is de eerste van twee golfcourses van de hand van Jack Nicklaus. Monte Rei werd in 2007 geopend en staat sinds tien jaar op nummer één in Portugal. De par 72 Championship golfbaan heeft een uniek ontwerp. De baan is voorzien van een achttal par-4 holes en maar liefst vijf par-5 holes met daar tegenover vijf keer een par 3. Allen met een uitdagende lay-out, die zowel voor de lage als de hogere handicapper te spelen is. Water komt op elf van de achttien holes in het spel en het is noodzakelijk bij elke afslag even na te denken hoe de hole te spelen. Iedere hole is een plaatje om te zien en gaat moeiteloos over in de natuur.
Villa's

Niet alleen de golfbaan is de moeite waard. Het verblijf in één van de villa’s is zeker aan te bevelen. Ze zijn van alle luxe voorzien en om te dineren hoef je niet van de golfbaan af. Bij de villa’s is een grote tuin aangelegd met daarin een zwembad. Losse greenfee’s zijn van hetzelfde prijsniveau als menig andere mooie baan in de omgeving. Op Monte Rei ontvang je alleen veel meer waar voor je geld. Neem de ontvangst bij het clubhuis, waar ze je opwachten om je welkom te heten nog voordat je de auto uitstapt en direct vragen naar je golftas. Deze wordt voor je klaargezet op de buggy, die trouwens bij de prijs is inbegrepen, inclusief flesjes water in het ijs.
Je wordt begeleid naar de receptie voor je inschrijving en krijgt daarna de ‘grand tour’ door het fraaie clubhuis. Ballen op de driving range staan klaar, zoveel als je wilt. Je hoeft je niet druk te maken over je tee time, je wordt namelijk opgehaald. Ze wensen je veel plezier en mooie slagen en je krijgt nog een paar tips voor bepaalde holes.
Trots

Het personeel is van nature zeer vriendelijk en je merkt dat ze ook trots zijn op hun golfbaan en hun werk. Als je ook verblijft op Monte Rei, brengen ze je naar de villa en leggen het een en ander uit.
Na het spelen van de achttien holes staat de caddiemaster je op te wachten met de vraag of je een mooie dag hebt gehad en overhandigt je een metalen bagtag met je naam daarin gegraveerd. Als je dan je buggy aflevert, vragen ze nog of je clubs schoon gemaakt moeten worden en kunnen ze gelijk je tas in je auto doen. Zo wordt golfen een belevenis.
Artikel geplaatst op: 04 juli 2018 - 08:19

Gerelateerd

Delen