Brabantse bekroont uitstekende week met winst in Dutch Junior Open
De mooiste zege van Anouk Sohier

Met de microfoon in haar handen werd het Anouk Sohier allemaal even te veel. In een flits schoot de weg naar haar prachtige zege in het Dutch Junior Open door haar hoofd. Een weg met goede, maar zeker ook met mindere momenten. Juist daarom smaakte de winst in het sterkste jeugdtoernooi van Nederland dubbel goed. Bij de jongens ging de zege naar de Thai Sadom Kaewkanjana.
Anouk Sohier krijgt het even te kwaad als ze moet speechen na haar fraaie zege in het Dutch Junior Open. (Foto's Bert van der Toorn)

Natuurlijk was de prestatie van de jonge Thai mooi. Hij ziet zijn naam terug in het rijtje met grote winnaars van het Zwitserleven Dutch Junior Open, en mag als bonus later dit jaar terugkomen in Nederland om deel te nemen aan het KLM Open. Bij de jongens ook een mooie rol voor Kiet van der Weele, die tot het einde toe uitzicht had op de overwinning in wat over het algemeen wordt gezien als het KLM Open voor jeugd tot 21 jaar.
Van der Weele, nog leider na de zestiende hole, leek een play-off uit het vuur te slepen, maar Kaewkanjana sloeg hard toe op de laatste hole. Daar, voor het oog van al die liefhebbers op het volle terras van golfcliub Toxandria, besliste hij met een knappe birdie het toernooi in zijn voordeel.
Oppermachtig

Op dat moment was Anouk Sohier al binnen. En zo spannend als het bij de jongens was, zo oppermachtig was de speelster van de Haagsche in het internationale juniorenkampioenschap van Nederland. Sohier zegevierde met liefst vier slagen voorsprong op de Thaise Kan Buddabodee, die er daarmee niet in slaagde haar landgenote Attaya Thitikul als winnares op te volgen.
Bunnabodee probeerde nog wel Sohier het vuur na aan de schenen te leggen, en met een ronde 66 deed de Thaise eigenlijk ook niets fout. Maar dat gold ook voor Sohier, die een keurige 69 liet noteren voor een totaal van negen onder par en daardoor eigenlijk geen moment in gevaar was gekomen. Sohier verdiende een wildcard voor de Ladies South African Tour.
Bonus

Maar dat was gewoon een mooie bonus voor Sohier, die al heel gelukkig was met de zege op zich. ,,Dit is zowel mijn eerste overwinning in een meerdaags strokeplaytoernooi, als in een internationaal toernooi. Dat betekent heel veel voor me, ook al omdat ik als speelster uit de buurt enorm werd gesteund door veel mensen van Princenbosch die kwamen kijken.’’
Daarnaast heeft ook het Dutch Junior Open een speciaal plekje in haar hart, vervolgde de Brabantse. ,,Ik vind dat echt het leukste toernooi van het jaar. Supergoed georganiseerd, alle zaken goed geregeld en het is atuurljk geweldig om uit te komen in een veld met zóveel verschillende nationaliteiten. Ik leer elke keer weer een hoop mensen kennen.’’
Dat kwam allemaal samen in een geweldig toernooi voor Sohier. ,,Ik speelde eigenlijk iedere ronde beter’’, stelde ze zelf lachend vast. ,,Voor mijn doen was ik erg recht van de tee en mijn ijzers naar de green werden ook met de dag beter.’’ Aan de putter lag het ook al niet. ,,Dat is momenteel zelfs een van de sterkste punten in mijn spel.’’
Overtuiging

Spanning voelde Sohier vooral in de derde ronde. ,,Daarin moest ik naar mijn idee echt de move maken. In de vierde ronde was ik iets rustiger, maar startte ik wat stroef omdat ik wat overtuiging miste.’’ Na de elfde hole zette ze echter de knop om. ,,Vervolgens maak ik vijf birdies op mijn laatste zeven holes.’’ Dat was al met al goed voor een totaal van negen onder par. ,,Drie van de vier ronden onder par, daar ben ik erg blij mee. Dit was echt een heel geslaagd toernooi voor mij.’’
Er was nóg een prijs voor Nederland. In de Nations Cup legden de jongens beslag op de eerste plaats, Het drietal Kiet van der Weele, Mike Toorop en Benjamin Reuter liet iedereen achter zich. Thailand zegevierde bij de meisjes met het sterke drietal Kan Bunnabodde, Kultida Pramphun en Napabhach Boonin.
Artikel geplaatst op: 24 juli 2018 - 19:35

Gerelateerd

Delen