Andrew ‘Beef’ Johnston

Andrew Johnston, beker bekend als 'Beef'.
Leeftijd:         29 jaar
Nationaliteit:         Engels
Woonplaats:         Londen (Eng)
Pro sinds:         2009
Zeges European Tour:   1
Rank Race to Dubai:      70
Rank World Ranking:   166
Nu al een icoon op de European Tour, maar eerlijk is eerlijk, wel zonder de bijbehorende prestaties. Natuurlijk, Andrew Johnston won twee jaar geleden het Spaans Open, en dat is absoluut een prachtige overwinning. Maar verder dankt Johnston zijn populariteit toch vooral aan zijn bijzondere voorkomen.
Johnston lijkt zo te zijn weggelopen uit zo’n jaren tachtig televisieserie vol hillbilly’s uit de zuidelijke staten van Amerika. Grote volle baard, markante kop, opvallend gebit en ruim honderd kilo zwaar. En zijn bijnaam was ook snel duidelijk: ‘Beef’. Om die eer aan te doen gaat Johnston ook zonder probleem op de plaat met een paar sappige hamburgers.
Bepaald geen atleet dus en zeker niet de standaard golfspeler, maar wel mateloos populair bij de fans. Overal waar de Engelsman op de tee verschijnt, schalt het ‘Beeeeef’ over de fairways. Zijn combinatie van golfkwaliteiten, humor en een niet alledaagse verschijning doet het bijzonder goed bij de volgers. ‘Beef’ maakt golf op de een of andere manier heel bereikbaar voor de gewone man, die hem gretig omarmd.
Dat zal in het KLM Open niet anders zijn. ‘Beef’ nam één keer eerder deel. Dat was in 2015, toen hij op De Kennemer met een score van -11 als 23e eindigde. ,,De fans waren destijds geweldig’’, herinnert Johnston zich maar al te goed. ,,Daarom kijk ik er nu al naar uit weer terug te keren naar Nederland.’’
Artikel geplaatst op: 09 september 2018 - 09:15

Gerelateerd

Delen