Lee Westwood

Lee Westwood.
Leeftijd:         45 jaar
Nationaliteit:         Engels
Woonplaats:         Edinburgh (Sco)
Pro sinds:         1993
Zeges European Tour::   23
Rank Race to Dubai:      52
Rank World Ranking:   121
Op het moment dat Lee Westwood professional werd, was een aantal van de huidige deelnemers aan het KLM Open nog niet eens geboren. Dat is zeker niet vervelend bedoeld, maar geeft wel aan hoe enorm de staat van dienst is van deze Engelsman. Westwoord draait dit jaar precies een kwart eeuw mee in de wereldtop, en dat kunnen weinig spelers hem nazeggen.
Tja, wat moet je dan nog zeggen over Westwood? Dat hij ooit maar liefst 22 weken de wereldranglijst leidde bijvoorbeeld. En dat hij één van de grootste Europese sterren ooit is in de Ryder Cup. Hij vertegenwoordigde Europa liefst tien keer, waarbij hij zeven maal met de trofee in handen eindigde. Westwood bracht ook steevast punten binnen voor Team Europe, behalve dan twee jaar geleden, waarmee hij zeer waarschijnlijk treurig afscheid nam van de Ryder Cup.
Op de European Tour is Westwood eveneens één van de grootste sterren. Achter zijn naam prijken liefst 23 overwinningen, waarmee hij op de achtste plaats staat als het gaat om het aantal zeges op de Tour. Onder die zeges ook zijn overwinning van 1999 in het Dutch Open, dat toen nog op de Hilversumsche werd gespeeld. Zijn laatste zege op de European Tour dateert alweer van 2014, toen Westwood het Maybank Malaysian Open won.
Westwood heeft ook nog een schaduwkantje aan zijn loopbaan. Hij staat te boek als één van de beste spelers ooit die nooit een Major won, en dat is een titel waar je als speler nooit blij mee bent. Maar het klopt wel. Zowel in de Masters, het US Open, het PGA Championship en zijn eigen Brits Open eindigde Westwood meerdere keren als tweede of derde. Winnen deed hij dus nooit.
Artikel geplaatst op: 09 september 2018 - 09:17

Gerelateerd

Delen