Shubhankar Sharma

Shubhankar Sharma.
Leeftijd:         22 jaar
Nationaliteit:         India
Woonplaats:         Chandigarh (Ind)
Pro sinds:         2013
Zeges European Tour:   2
Rank Race to Dubai:      20
Rank World Ranking:   92
Shubhankar Sharma is de nieuwe golden boy in de wereldtop van golf. Dat is best opvallend. Een jaar geleden had niemand ooit gehoord van het talent uit India, nu staat hij in de top honderd van de wereld, heeft twee zeges achter zijn naam en debuteerde op de Masters.
Als wat goed is inderdaad snel komt, dat is Shubhankar Sharma uitzonderlijk goed. De 22-jarige speler uit India sloot het golfjaar 2016 nog af op plaats 517 van de wereldranglijst, maar dit jaar reikte hij al eens tot plek 72.
Na zes zeges op de Professional Golf Tour of India kwam zijn echte doorbraak vorig jaar december, toen Sharma het Joburg Open won en ineens een kaart verdiende voor de European Tour. Als iemand dacht aan een toevalstreffer, dan schoot Sharma zelf die gedachte twee maanden later al af met zijn tweede overwinning. In het Maybank Championship deze keer. Opvallend feit: in Joburg noteerde Sharma een rondje 61, en in het Maybank Championship een ronde 62. Geen moeite met lage scores dus.
Zijn snel groeiende status leverde hem een startbewijs op voor het World Golf Championship in Mexico, waar de kenners na drie ronden hun ogen niet konden geloven. In zijn eerste toernooi op de PGA Tour ooit leidde Sharma in het veld met alle wereldtoppers met twee slagen voorsprong op mannen als Sergio Garcia en Phil Mickelson. Dat kon de man uit India niet volhouden. Op de laatste dag viel hij terug, maar iedereen in de golfwereld weet nu wel precies wie Shubhankar Sharma is.
Artikel geplaatst op: 09 september 2018 - 09:19

Gerelateerd

Delen