Chris Wood: ‘Dit komt wel even aan’

Zonder iets af te dingen op de winst van Ashun Wu was Chris Wood ook een geweldige winnaar geweest van het KLM Open. Grote naam, vriend van Joost Luiten en liefhebber van het Open in Nederland. Kortom: goed verhaal. Maar op de green van de achttiende werd anders beslist.
Chris Wood: ,,Ik maakte twee slechte slagen en betaalde daarvoor een hoge prijs.''

Chris Wood speelde een geweldig KLM Open, daarover zal geen twijfel bestaan. De boomlange Engelsman liet fantastisch golf zien. Hij overlaadde The Dutch met een stortvloed aan birdies en noteerde slechts vier bogeys. Zijn enige serieuze fout maakte Wood in zijn laatste ronde op de twaalfde hole, op een moment dat hij het toernooi min of meer in handen had met een voorsprong van drie slagen. Wood vond het water rechts van de fairway en moest een dubbel noteren.
Die bleek naderhand duur. Nadat hij van een afstandje zag hoe Wu op achttien een birdie maakte om zijn score naar zestien onder par te tillen, wist Wood dat hij minimaal hetzelfde moest doen om een play-off uit de strijd te slepen. Maar zijn tweede schot bleef redelijk ver van de vlag, en nadat de eerste putt te lang was en de tweede mis, wist Wood dat het voor hem over was.
Teleurgesteld

,,Ik ben enorm teleurgesteld’’, stelde Chris Wood ten overvloede. ,,Ik maakte twee slechte slagen, die gezien de swingverandering waar ik midden in zit niet onverwacht kwamen. Maar ik betaalde een hoge prijs. En die eerste putt op de laatste hole, tja, ik wilde hem zeker niet te kort laten. Eigenlijk wilde ik die putt gewoon holen, ik wilde niet meer terug naar de tee voor een play-off, maar het toernooi daar beslissen. Als je dan de tweede putt ook mist, komt dat wel even aan.’’
Bleef de vraag of het tweede schot van Wood op de achttiende wel in orde was. Hij bleef immers ver van de vlag. Maar de Engelsman stond nog steeds achter zijn keuze. ,,Een ijzer vier naar midden green op een hole waar niet te veel ruimte aan de rechterkant is. Ik wilde mezelf een putt geven, hoefde daar geen held te zijn met het water als grootste gevaar. Daarom was het nog steeds het juiste schot, ook al was de afloop niet zoals ik die wilde.’’
Artikel geplaatst op: 17 september 2018 - 10:40

Gerelateerd

Delen