Meespelen Tiger Woods absolute bonus voor mooie golfevenement ter wereld
Het is weer tijd voor de Ryder Cup!

Golf is altijd al geweldig natuurlijk, maar eens in de twee jaar krijgt de sport nog eens een extra dimensie. De Ryder Cup doet de harten van de liefhebbers sneller kloppen, zeker als er ook nog eens in Europa wordt gespeeld. Eind september is het zover, op Le Golf National in Frankrijk.
Laten we maar gelijk met de deur in huis vallen: de aanwezigheid van Tiger Woods is de kers op de taart in deze 42e editie van de Ryder Cup. Een boost voor het toch al mateloos populaire evenement en een absolute bonus voor de tienduizenden die er in slaagden een ticket te bemachtigen. Sinds bekend is dat Tiger niet als vice-captain maar als speler naar Le Golf National komt, zijn de ticketprijzen niet voor niets de lucht in geschoten.
Legende

Tiger zien in de Ryder Cup is om meerdere redenen uniek. Natuurlijk is hij de beste golfer van de afgelopen decennia. Een levende legende. Mar zijn hernieuwde uitverkiezing voor het evenement – voor het eerst sinds zijn zevende optreden in 2012 - markeert zijn definitieve terugkeer in de wereldtop. Daarnaast is het maar de vraag of je ooit nog eens de kans krijgt Tiger op Europese bodem te bewonderen in de Ryder Cup. Bij de volgende zijn we toch weer vier jaar verder.
Maar de Ryder Cup is natuurlijk niet alleen Tiger. Kijk naar de sterren in Team Europe, dat wordt geleid door captain Thomas Bjorn: Rory McIlroy, Justin Rose, Sergio Garcia, Ian Poulter, Henrik Stenson. Noem ze allemaal maar op. En die mannen gekoppeld aan geweldige nieuwkomers als Tommy Fleetwood, Alex Noren, Tyrrell Hatton en Jon Rahm. Fantastisch om die aan het werk te zien tegen de USA in een poging de twee jaar geleden verloren Ryder Cup weer terug naar Europa te halen.
Indrukwekkend

Maar ook aan de kant van Team USA van captain Jim Furyk staan geweldige golfers klaar. Een rijtje dat misschien nog wel indrukwekkender is. Naast Tiger Woods en de al net zo gelouterde Phil Mickelson komen onder andere Patrick Reed, Jordan Spieth, Dustin Johnson, Rickie Fowler en Bubba Watson. Voeg daar de nieuwkomers Justin Thomas, Tony Finau, Brooks Koepka, Bryson Dechambeau en het zal duidelijk zijn dat de Amerikanen een geweldig team op de been brengen.
Spanning lijkt verzekerd in het grootste golfevenement ter wereld, dat door ruim een miljard mensen wordt bekeken. Dat betekent drie dagen lang kijken en optimaal genieten van absolute topsport.
IN KADER:
Speelschema:
Vrijdag 28 september
8.10   Morning Matches Fourballs
13.50   Afternoon Matches Foursomes
Zaterdag 29 september
8.10   Morning Matches Fourballs
13.50   Afternoon Matches Foursomes
Zondag 30 september
12.05   Single Matches
Artikel geplaatst op: 20 september 2018 - 15:45

Gerelateerd

Delen